REALITATE | Vorbim de Mourinho, dar abia eliminăm echipe cu nume de acordeon

Mourinho
Mourinho

Deja nu mai este o opinie, ci o realitate. Posibilitatea ca FC Botoșani să o întâlnească pe Tottenham Hotspur, echipa antrenată de Mourinho, este și ea realitate. Doar că… Pentru ca Botoșani să facă asta are nevoie să treacă de Shkendija, echipa cu nume imposibil din Macedonia. Acum, dacă trece… să vedem, că în turul precedent, Ordabasy, echipa al cărei nume pare a imita un sunet scos la acordeon, abia era eliminată de moldoveni. E drept, meciul a fost în Kazahstan. Iar Kazahstan e țară mai mare decât Maceodnia, așa că premise sunt. Acum, în perspectiva unui duel împotriva li Mourinho 2.0, adică varianta ce pare, cel puțin momentan, la apus de carieră, nu știm ce să zicem.

De unde fotbaliști valoroși?

Patronul de la Botoșani spune că șansele sunt de 99 la sută la 1, iar antrenorul, Marius Croitoru, se mira în 2011 când îi vedea pe un sintetic din Iași la acțiune pe Gentile sau Baresi. Nu că ei nu ar fi fost jucători uriași, dar să te miri așa, că joacă fotbal Gentile la 60 de ani într-un meci demonstrativ, în fața ta, spune ceva. Cum va gestiona un potențial duel cu Mourinho, rămâne de văzut. Ar fi interesant pentru așa ceva. Însă la cum arată fotbalul românesc, perspectivele sunt nu că sumbre, subsumbre. Un cuvânt care nu exista până în acest minut, dar pe care sportul nostru l-a oferit pe tavă ca o inspirație de minut. Așa că încercăm, cumva, să convingem și suporterii de la FC Rapid 1923 că mai mult nu se poate.

Până la Mourinho, au picat deja CFR Cluj și CSU Craiova

Se cer jucători de calitate la echipă. Însă uitați-vă cine le-a scos pe CSU Craiova și CFR Cluj din Europa și apoi revenim la discuție. O să spuneți că Dinamo Zagreb e cineva. Nu-i bai, că ardelenii au avut emoții și cu puternica Floriana. Revenind însă la croați. Or fi un nume, dar dacă tu nu ești capabil să treci de echipe din Croația, Suedia – vezi Malmö anul trecut – din postura de campiană a României, de ce mai joci în Europa? Pur și simplu, faci ca Voluntari, refuzi participarea. E mai corect. De altfel vedem ce fotbaliști de calitate avem și pe afară. O să se vadă treaba mai lesne și în octombrie, când suntem curioși ce scuze va găsi Mirel Rădoi după ce Islanda va surclasa România la barajul pentru EURO 202…1?

De la Pobeda și Synot, la Lokomotivi…

Fotbalul românesc este la pământ, însă există totuși speranța unui duel cu Mourinho și, mai mult, puterea de a face caterincă într-o astfel de perspectivă. E adevărat, că pentru Tottenham e ca și cum ar merge în Malta sau Andorra, însă abordarea ar trebui să fie altfel. Nu la nivelul celei din 1995, când antrenorul Bacăului declara fâstâcit că băieții nu au avut primă după victoria 5-1 de acasă de la steaua fiindcă nimeni nu credea că echipa din Moldova poate câștiga acolo. Nivelul e la fel ca acum 25 ani. Iar una dintre legăturile solide vine tot din Craiova. Prin perioada aia, forțele care treceau de olteni se numeau Pobeda Prilep sau FC Synot. Acum e Lokomotivi Tbilisi…

CITEȘTE ȘI  CFR Cluj s-a calificat, dar o așteaptă o veche cunoștință la cotitură

Sursa foto: global.chinadaily.com