EXCLUSIV | Povestea nescrisă a lui Straton, noul portar de la fcsb

Straton la Dinamo

Cătălin Straton este un portar format de Rapid. Asta știe aproape toată lumea. La fel cum cei mai mulți oameni au conștientizat că el, la doar 31 ani, a reușit să îmbrace tricoul a cinci echipe care, într-un fel sau altul, au reprezentat ceva pentru fotbalul românesc. Vorbim despre Craiova, Timișoara, Dinamo și, iată, de acum, fcsb, fosta steaua. Bineînțeles, în topul listei se află Rapid. Mai mult, Straton a jucat inclusiv la marea echipă a lui FC Vaslui, poate cea mai bună din România din secolul XXI. E drept, din păcate pentru el, rădăcinile sale nu s-au înfipt nicăieri prea adânc, deși nu a fost niciodată un portar rău. Nici senzațional, însă în contextul fotbalului românesc actual, chiar este în top.

Cătălin Straton, titular doar trei sezoane

Mai mulți „purici” a făcut la ACS Poli Timișoara și Dunărea Călărași, unde a avut singurele trei sezoane ca titular de bază. Probabil că nici la fcsb nu va fi prima opțiune, chiar dacă valoarea sa este cu mult peste cea a umfaltului Andrei Vlad. Revenind totuși la subiectul acestui material trebuie să spunem că Straton s-a întors, cumva, la… prima dragoste. Echipa 1923.ro a discutat la un moment dat cu un fost coechipier de-ai lui Cătălin Straton de la juniorii Rapidului, iar acesta a explicat că portarul nu era nicidecum născut și crescut rapidist ci… stelist. Doar că în 2004, când a ajuns în Giulești, un nume de referință și-a intersectat temporal destinele cu Straton.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Cătălin „Dani Coman”

Vorbim despre Dani Coman. De departe cel mai mare portar pe care Rapid l-a avut în ultimii 20 de ani a fost cel care, învet dar sigur, l-a convertit pe Straton. Portarul crescut în Giulești chiar își spunea în perioada junioratului, conform acelorași informații, Cătălin „Dani Coman”. Un model care, pe atunci, i-a schimbat viața. E drept, la ce turnură a luat-o cariera lui Cătălin e greu de crezut că mai poate susține sus și tare că este un rapidist pur sânge. Evident că nu poate uita Rapidul, evident că ar juca din nou pentru echipă dacă ar putea. Nici măcar nu trebuie să fii însă rapidist pentru a face asta. La un moment dat apăruseră discuții despre o posibilă reîntoarcere, iar suporterii chiar au sugerat că e un transfer care trebuie făcut.

CITEȘTE ȘI  Președintele a dezvăluit când ar putea juca Alex Ioniță II pentru Rapid!

Straton nu a fost apt mintal pentru a juca cu Legia

Din punctul nostru de vedere, Cătălin Straton nu este cu absolut nimic mai presus decât Andrei Drăghia, ce doi fiind colegi de generație. Iar pentru a întări aceast idee, amintim celebrul meci de la Legia Varșovia din 2011. Rapid avea mare nevoie de victorie, după ce pierduse acasă cu polonezii, 0-1, iar Dani Coman nu putea juca din cauza unei accidentări. În mod normal, Cătăln Straton era opțiunea secundă, însă, se pare, acesta a avut atât de multe emoții, încât Răzvan Lucescu nu l-a putut utiliza, optând pentru Drăghia care era mult mai stăpân pe sine. În vârstă de 21 de ani atunci, Andrei a greșit grav la un gol. Însă… cine nu greșește? Mai ales la asemenea vârstă.

Andrei Drăghia este varianta perfectă pentru FC Rapid 1923

Acum, Drăghia este cea mai bună variantă pentru poarta FC Rapid 1923! Cine contestă golurile pe care le-a luat cu Pandurii sau chiar cu Turris, să-și amintească faptul că el este portarul alături de care Rapid a promovat de două ori în Liga 1, în 2014 și 2016. Tot el este omul care a acceptat să vină la liga a 3-a. Suntem curioși dacă Straton ar fi făcut asta… Evident că nu. În schimb, a acceptat să joace la două epave, anume Dinamo și fcsb. Care sunt, probabil, printre cele mai slabe echipe din prima ligă a fotbalului românesc. În momentul de față. Noi îi dorim, totuși, mai ales că este un produs al școlii rapidiste, să se impună la fcsb și să strângă cât mai multe meciuri.