Mesaj pentru „specialiști”: nu uitați, FC Rapid 1923 este lider și după etapa a 4-a!

FC Rapid 1923 Pop

FC Rapid 1923 – Turris Turnu Măgurele 1-1. În minutul 90+3. Într-un final de joc gestionat, e drept, execrabil de vișinii, mai ales că aveau superioritate numerică. Nu ne-am fi așteptat la altceva decât la o nouă victorie. Nu s-a putut. Evident, iar au răsărit antrenorii, specialiștii, criticii, care spun ei pe ce posturi e nevoie de oameni. Ori de câte ori am avut ocazia, i-am întrebat să dea și nume, că așa de spus că pe postul lui Goge îți trebuie un fotbalist de valoarea lui Roberto Carlos e simplu, mai ales dacă nu faci altceva decât să joci FIFA toată ziua sau să te uiți la meciuri de fotbal din Champions League. Noi am avut mereu puterea să semnalăm nivelul subprecar în care fotbalul românesc se află.

Oare nu s-a săturat lumea să laude „bombele” din liga a doua?

Dovada a stat în rușinile Botoșani și fcsb, ba chiar CFR Cluj care, mai mult ca sigur, va părăsi, în sfârșit, Europa, alături de fecesebiști în următorul tur. Revenind, ce pretenții aveți de la liga a 2-a? Mai ales că FC Rapid 1923 o conduce în momentul în care scriu aceste rânduri – ideea e că nu a jucat încă la Târgu Jiu, Craiova. Mulți vedeau Mioveni, Farul, Petrolul, U Cluj sau Chiajna mari favorite, când ele sau dovedit deja a fi niște căzături de echipe ca și în sezonul trecut. Nici Turris nu e departe. OK, FC Rapid 1923 nu joacă un fotbal grozav, dar vă rugăm să ne spuneți câte faze vedeți în Liga 1 de nivelul celei în care Hlistei a marcat? Să fim serioși! Iencsi a punctat bine, este un punct valoros! De ce să trateze egalul ca pe o tragedie?

FC Rapid 1923 ar fi arătat altfel cu Ovidiu Herea, Ciolacu sau Ioniță II

Dacă se câștigă iar trei etape la rând mai interesează pe cineva acest egal? Sigur, tot nu va merge jocul în concepția „specialiștilor”… Că nouă, românilor, așa ne place, să ne lamentăm și să ne concentrăm pe ce nu merge, nu pe ceea ce e bun. Iar dacă ne concentrăm pe ce nu merge oferim soluții pline de ambiguitate pe care să le rezolve alții. Care alții, dacă noi suntem „specialiștii”? Am acceptat ideea că frații Herea sau Andrei Ciolacu ar fi fost super achiziții. Însă dacă nu s-au făcut, ce rost mai are să le plângem? Poate, cu indulgență, și Ioniță I sau Ioniță II. Pentru că, dincolo de forma lor din ultimii ani care lasă mult de dorit, tricoul vișiniu ar fi fost, poate, singurul, care i-ar fi putut remonta.

Pop, în fața lui Țîră, măcar pentru meciul de la Recea

Mai dăm un exemplu. Nicolae Vasile. Rămas fără echipă de ceva timp, fostul căpitan din Giulești, care are numai 24 de ani, nu a primit o mână de ajutor, cu toate că suntem siguri că în câteva luni rapidiștii s-ar fi lăudat că i-au reacordat încredere. Vorbim de jucători care s-ar adapta teribil de ușor în vișiniu. Apoi, este contestat Țîră. Nu a dat goluri, bun, dar nici Vali Alexandru nu dăduse, deși era golgheter în liga a 2-a. Alex Pop ar putea fi titularizat, măcar o perioadă în locul lui Țîră. Pentru că așa ar putea fi motivați amândoi să dea un randament superior. Costin a fost luat la țintă că a greșit la gol. Când Costin este, poate, cel mai bun transfer făcut. Dacă vă uitați câte meciuri are Raul și unde a jucat, înțelegeți mai bine.

CITEȘTE ȘI  Dezvăluiri în premieră despre Alexandru Albu: "E rapidist mort!"

FC Rapid 1923 e prima, asta e singura concluzie importantă

Drăghia a fost, la fel, apostrofat că nu e bun, dar lumea uită paradele sale salvatoare, că a fost cel care a promovat Rapidul de două ori, în 2014 și 2016, alături de Niky Vasile și Mădălin Martin – chiar, la varianta asta s-a gândit cineva? – și, mai ales că Andrei a venit la FC Rapid 1923 în liga a 3-a! Câți portari de prima ligă, sub 30 ani ar fi acceptat vreodată așa ceva? Normal însă. La păreri inutile și prost concepute suntem campioni. Mereu sunt cei mai buni cei pe care nu-i avem sau pe care nu-i putem avea. Între timp, FC Rapid 1923 se menține pe primul loc și are un început de sezon peste așteptările tuturor. Sunt 20 de meciuri în sezonul regular. Așa că ăsta nu e decât începutul. Suntem curioși ce se va mai comenta după următorul succes!