Bayern München, campioană de pandemie. Kingsley Coman a adus victoria

Bayern Munchen, Kingsley Coman

Bayern München este pentru a șasea oară campioană a Europei și o egalează pe FC Liverpool! Nemții înving cu 1-0 pe PSG, pe Stadio da Luz, din Lisabona, în fața tribunelor goale. Situație impusă de pandemia de COVID-19. Unicul gol a fost marcat de Kingsley Coman. O mare speranță a fotbalului mondial în urmă cu câteva sezoane, dar care luase nu demult în calcul posibilitatea retragerii din activitate din pricina numeroaselor accidentări suferite. Pentru ca ironia sorții să fie maximă, Coman nu este doar francez ci născut chiar în… Paris! Așadar, echipa din orașul său natal, la prima calificare din istorie în finala Champions League este învinsă de un localnic.

Bayern München luase ultima dată Champions League în 2013!

Cu toate acestea, având în vedere cum a evoluat tot sezonul, titlul cucerit de Bayern München este pe deplin meritat. Cu toate că Neymar, Mbappe sau Marquinhos au avut ocazii destul de bune, bavarezii nu au părut să fie în vreun moment dat în pericol să rateze a șasea Ligă a Campionilor din istorie. Și prima după cea cucerită în 2013. Finalul l-a prins pe Neymar în lacrimi. Eterna speranță a fotbalului mondial, pentru succesiunea la Messi și Cristiano Ronaldo. Însă el pare a se mula mai degrabă pe o vorbă brevetată de români: născut talent și mort speranță. Bineînțeles, păstrând proporțiile vizavi de cei doi pe care i-am expus mai sus!

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Primul Champions League pentru Robert Lewandowski

Acest trium este deosebit și pentru Robert Lewandowski. Cel care va fi, probabil, cel mai bun fotbalist al Europei în această stagiune. Cu un total de 55 goluri oficiale marcate în acest sezon competițional, atacantul polonez nu a dat gol în finală. Ba chiar nici cu Barcelona sau Lyon nu a epatat. Însă, în mod cert, acest succes este unul meritat și binevenit pentru unul dintre puținii atacanți care va depăși, curând, borna de 500 de goluri oficiale.

CITEȘTE ȘI  FOTO | Euforie la Malatya! Șumudică a debutat cu victorie!

Sursa foto: bundesliga.com