Rapid

ANALIZĂ | Cum poate ajunge FC Rapid 1923 în Liga 1 după ultima etapă. Calcule

Parțial, etapa a patra a play-off-ului Ligii a doua a avut rezultate bune. Dacă luăm în calcul victoria FC Rapid 1923 la UTA, în primul rând. Apoi, este bine că Petrolul și Turris nu au câștigat acasă. Pentru că așa, giuleștenii mai au șanse matematice la locul 2, care asigură promovarea directă. Sigur, marele călcâi al lui Achile e golul din minutul 87 pe care Campionii FC Argeș l-a dat la Ploiești și ar fi câștigat cu 2-1. Pentru că așa Petrolul e scoasă din cărți. Partea bună e că UTA ar putea fi un pic mai motivată. Deși e greu. Până la urmă, din penultima etapă rămân doar rezultatele și clasamentul. Pe care îl redăm imediat. Și a mai rămas interpretarea lui. Pe care de asemenea o vom publica.

Așadar, înaintea etape a 5-a din play-off, clasamentul arată așa:

 1. UTA Arad – 29 puncte
 2. CS Mioveni – 27
 3. Campionii FC Argeș – 26
 4. Turris Turnu Măgurele – 25
 5. FC Rapid 1923 – 24
 6. Petrolul Ploiești – 22

Lupta e una cu două tăișuri și foarte complicată pentru că avem următoarele meciuri:

 • FC Rapid 1923 – Turris Turnu Măgurele
 • Camponii FC Argeș – UTA Arad
 • CS Mioveni – Petrolul Ploiești

Petrolul ar trebui să bată Mioveni pentru blazon și… FC Rapid 1923!

Evident, cel mai important element este ca FC Rapid 1923 să bată. Altfel, nu mai are rost să abordăm celelalte două partide. Problema este că, dacă bat, giuleștenii vor avea 27 de puncte. La fel cât are CS Mioveni acum. Numai că argeșenii au meci acasă cu Petrolul Ploiești. Pe care este tare greu de crezut că îl vor pierde din trei considerente esențiale:

 1. Petrolul Ploiești nu mai are șanse nici la locul 3, de baraj;
 2. Petrolul Ploiești a arătat cam cel mai slab fotbal din play-off;
 3. Petrolul Ploiești, probabil, n-ar avea vreun interes să ajute FC Rapid 1923.

Cealaltă problemă, UTA Arad

Așadar, cel mai probabil, CS Mioveni nu va avea mari bătăi de cap. Cu toate astea, dacă Petrolul își va respecta blazonul pe care îl invocă, chiar și demoralizată după ratarea promovării, ar putea avea o tresărire de orgoliu. Cum e sportiv! Dacă Petrolul ar bate totuși, miraculos, la Mioveni, atunci o victorie a FC Rapid 1923 ar însemna cel puțin locul 3! Pentru că Mioveni ar avea golaveraj mai slab și cele două echipe la acest criteriu ar fi separate. Pentru a ajunge chiar pe locul 2 în acest context ideal, FC Rapid 1923 mai are o piedică. Anume UTA Arad.

Arădenii, în mod normal, trebuie să bată pentru a nu avea emoții

UTA în teorie e ceva mai relaxată, în sensul că nu are nevoie de victorie. Din fericire însă, arădenii nu prea-și permit să joace la egal, fiindcă dacă iau bătaie pot ajunge imediat pe locul 3. Asta pentru că la înfrângere, atât Campionii FC Argeș trece peste, cât și CS Mioveni, dacă bate pe Petrolul. Din acest punct de vedere, în mod normal, UTA trebuie să tragă la succes. Un egal nu ajută deloc FC Rapid 1923 în lupta pentru locul 2. Argeșenii ar avea tot 27 de puncte, însă ei nu au beneficiat de rotunjirea de 0.5 puncte, la intrarea în play-off. Principalul criteriu de departajare. Chiar dacă situația aici era la fel, Campionii a învins echipa vișinie în meci direct, care este al doilea criteriu.

Dacă bate pe Turris, FC Rapid 1923 poate termina pe 2! Dar și pe 4…

Așadar, scenariul optimist nu poate fi decât ca Petrolul și UTA să bată. La fel ca și FC Rapid 1923, în primul rând. Dacă toate astea se întâmplă, atunci giuleștenii termină sigur pe locul 2, ceea ce ar fi ideal. Dacă Petrolul nu bate, atunci FC Rapid 1923 ar trebui să se mulțumescă doar cu locul 3, de baraj, unde vom vedea ce se va întâmpla. În cazul în care nici UTA nu bate, atunci FC Rapid 1923 poate lua maximum locul 4. Care ar putea duce în Liga 1 numai dacă această competiție în curs va fi întreruptă. Sigur, pentru acest loc 4, FC Rapid 1923 trebuie NEAPĂRAT să bată pe Turris. Altfel, un maximum loc 5 e tot ce se poate obține. Și nici nu ar trebui să aibă pretenții la mai mult în lipsa unui succes!

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.