SUCCES RAPID | Claudio Taffarel, campionul mondial cu… 17 copii!

Claudio Taffarel
Claudio Taffarel

În momentul în care te apucă nostalgia înainte de somn și cauți filmulețe de la World Cup, se pot întâmpla lucruri spectaculoase. Ajungi de la World Cup 2002 la Ronaldo. De la Ronaldo, la Marcos. De la Marcos la… Claudio Taffarel. Nu e un nume uriaș în lumea fotbalului, mai ales având în vedere exigențele actuale din fenomen, dar suntem convinși că majoritatea pasionaților de fotbal îl țin minte. Omul care în 1994, în finala World Cup, se punea în genunchi și mulțumea Cerului după ce „Il Codino” trăgea peste poartă, iar Brazilia devenea campioană mondială.

Claudio Taffarel a adopatat 15 copii, opt odată!

Mulți și-l amintesc fiindcă a jucat alături de Gheorghe Hagi la Galatasary. Nimic deosebit totuși, cu toate că are 101 selecții în cea mai galonată echipă națională din istorie. Înalt de 1.80 metri, un fel de Dani Coman al Braziliei, nu a ajuns însă la impactul lui Dida sau Julio Cesar. Portari care au avut șansa să joace la cele două rivale din Milano. Când acestea contau în fotbalul mondial. Doar că revenind la Taffarel și citind biografia ajungem cu stupoare la un paragraf suprarealist: are 17 copii, dintre care… 15 adoptați! Nu e o greșeală, sunt declarațiile sale. Le-am verificat chiar. Pe opt i-a luat deodată, fiindcă nu putea alege…

A jucat două finale de World Cup, dar a refuzat meciul de retragere

La capitolul succes rapid am ales, mereu, oameni cu bună stare financiară superioară, fiindcă, până la urmă, banii nu sunt totul, dar sunt singurul lucru care este contabilizat. Aici a contat în primul rând altceva, povestea. Firește, Claudio Taffarel nu este vreun nevoiaș. Altfel n-ai cum să adopți 15 copii. Un om care a jucat două finale de World Cup și care a refuzat un meci de retragere de la națională. Pe care îl considera… o mascaradă! Principii solide, multă credință în Dumnezeu și adept a ceea ce contează în viață. Pele l-a inclus pe lista cu cei mai mari 125 de fotbaliști în viață. Singurul portar din Brazilia.

Sursa foto: flickr.com