LEGENDĂ | Vorbe de duh despre Rapid de la emblematicul Puiu Ionescu

Puiu Ionescu a jucat in Bundesliga
Puiu Ionescu a jucat in Bundesliga

Puiu Ionescu este golgheterul all-time al Rapidului. Așa că orice interviu cu el trebuie savurat la maximum. Mai ales că venerabilul domn, ajuns la 82 ani, este în continuare avocat! El îndeplinind, de-a lungul vieții, inclusiv funcția de judecător. Pe lângă ceea ce a realizat pe terenul de fotbal, atât ca jucător cât și ca antrenor. În urmă cu mai bine de cinci ani, echipa 1923.ro realiza un interviu eveniment cu marele Puiu Ionescu. Numai că fostul mare atacant are atât de multe de povestit, încât nu avem cum să nu redăm, de fiecare dată, când apare ceva nou din tolba sa cu amintiri.

Puiu Ionescu, îndrăgostit sută la sută de Rapid!

elefant.ro%20

Mai nou, Puiu Ionescu a vorbit pentru eurosport.ro. Cu ocazia împlinirii a 53 de ani de la titlul de campioană cucerit de Rapid în 1967. Unele amintiri sunt deja postate pe 1923.ro, pentru posteritate. Alte maxime ale atacantului, pot fi citite în continuare!

  • „Suporterii actuali iubesc Rapidul în virtutea faptului că echipa a reprezentat ceva în fotbalul românesc, pe vremuri. Iubirea pentru Rapid se transmite din generație în generație, de la bunic, la tată și la fiu. Dacă te îndrăgostești de Rapid, nu-l mai poți uita.”
  • „Suporterii Rapidului au păstrat aceeași atmosferă ca pe vremuri. Apreciez enorm acest lucru, nu s-au schimbat deloc. Uneori mă mir cum de nu s-au schimbat, având în vedere că mulți sunt foarte tineri și n-au prins echipa de dinainte de 1990. Cel mai probabil, părinții le-au inoculat acest dar numit Rapid. Fanii iubesc necondiționat echipa.”
  • „La capitolul „eșecuri” aș trece un meci cu Oțelul Galați, în care am pierdut în minutul 90. Țin minte că l-am întrebat pe arbitru: <<Ce faci, nu oprești meciul? Uite, e minutul 90>>. El mi-a răspuns: <<Nu, prelungesc până vă dă gol adversarul>>.”

128 goluri a marcat Puiu Ionescu pentru Rapid în toate competițiile în care a jucat