VIDEO | Vasile Maftei a început fotbalul antrenat fiind de o legendă a Rapidului!

Vasile Maftei

Robert Niță continuă seria discuțiilor cu foști colegi de echipă. Materialele de pe contul său de Youtube sunt dintre cele mai interesante, iar de această dată Vasile Maftei a fost interlocutorul. Prima parte v-a fost deja prezentată, așa că vă lăsăm să savurați și a doua jumătate. Chiar dacă Vasilică a venit de foarte tânăr la Rapid, iar la 15 ani deja era la Pitești, la Școala de Fotbal al lui Nicolae Dobrin, puțini știu că acesta a avut ca prim antrenor, în Fălticeniul natal o legendă a Rapidului. Este vorba despre Constantin Jamaischi, om care a făcut parte din grandioasa echipă pe care Rapid a avut-o în anii ’60.

Vasile Maftei, la un pas de plecarea de la Rapid în 2004

Despre acele momente, dar și despre iminenta sa plecare din 2004 la Al Nassr, găsiți mai jos. Cu toate că nu are o statură impunătoare, Maftei a jucat fundaș central o bună parte a carierei. Pe banda dreaptă a apărării a fost reprofilat de Pesseiro, în 2008, după plecarea lui Cristi Săpunaru la Porto. A jucat un singur an așa la Rapid, pentru că apoi a plecat la Unirea Urziceni. Numai că de pe această poziție a ajuns la echipa națională și a dat, poate, cel mai bun randament al carierei. Având în vedere succesul pe care l-a avut atât la Unirea Urziceni, cât, mai ales, la CFR Cluj. Echipă feroviară pe care, printr-un gol marcat în prelungiri cu Voința Sibiu a făcut-o, literalmente, campioană, în 2012.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

O carieră în vișiniu și nouă trofee!

Desigur, cu toate că sunt numai 33 de minute mai jos, Vasile Maftei are mult mai multe de povestit, pentru că a sa carieră s-a întins pe o perioadă destul de lungă și plină de succese. Nu de alta, dar are în palmares două titluri de campion și patru Cupe ale României și trei Supercupe. Luate cu trei echipe! Culmea, toate vișinii! Rapid, CFR Cluj și FC Voluntari. Au rămas amintirile. Însă ce amintiri frumoase a scos Robert Niță la suprafață de la fostul său coleg!

VIDEO cu discuția dintre Robert Niță și Vasile Maftei