REMEMBER | România – Germania 5-1. Victoria cu cel mai puternic aer rapidist

România - Germania 5-1
România - Germania 5-1

Pe stadionul Giulești nu s-au jucat prea multe meciuri ale naționalei. Însă am avut bucuria, în primăvara lui 2004, să găzduim un amical de gală România – Germania. După multe decenii. Cu toate că echipa României nu mai era tocmai nemaipomenită, ba chiar într-o oarecare scădere de formă, rezultatul dinaintea EURO 2004, la care nu am participat, în fața vicecampioanei mondiale la zi, 5-1, a fost o mare lovitură. Nu doar datorită stadionului pe care s-a jucat meciul putem spune că a fost o partidă cu o puternică încărcătură rapidistă.

Patru rapidiști în primul 11 la România – Germania 5-1

În primul unsprezece pregătit atunci încă de Anghel Iordănescu au fost patru campioni cu Rapid. Doi care au luat titlul atât în 1999 și 2003, Răzvan Raț și Adrian Iencsi. Și doi care s-au încununat, numai la primul titlu după 32 ani. Adică în 1999. Este vorba despre Bogdan Lobonț și Ionel Ganea. Mai important decât atât, Răzvan Raț a marcat golul de 2-0, care a fost primul al său la echipa națională. Și numai jumătate din totalul de două pe care le-a reușit în 113 selecții! Al doilea după 10 ani și o lună, în mai 2014, contra Albania! Un soi de Lilian Thuram de picior stâng. Sigur, cele două goluri nu au fost în semifinala World Cup…

Daniel Pancu a lipsit din primul unsprezece

Acum, trebuie spus că din acea națională o prezență regulată era și Daniel Pancu, care, însă, nu a putut juca în acel meci. Așa că, se îndeplinesc destule ingrediente ca să ne dăm seama cam cât a contribuit Rapid la scheletul acelei echipe. Sigur, și la nivel de echipă națională acum trăim din amintiri. Cu o formație modestă, fără nume și fără personalitate, după retragerea lui Cristi Săpunaru. Și păstorită de un președinte al cărui discurs nu și-l înțelege, probabil, nici el. Noroc că a venit pandemia, poate că ne-a scăpat de o rușine istorică în Islanda. Și poate că acum, dacă totul o ia de la 0, Mirel Rădoi va găsi cheia să repare… jucăria. Măcar de ar fi așa!

CITEȘTE ȘI  VIDEO | Stadionul Giulești prinde contur și formă! Imagini cu instalația de degivrare

VIDEO rezumat România – Germania 5-1