A jucat alături de Puyol sau Pique, dar e sigur: „Chivu, cel mai bun fundaș!”

Chivu
Cristi Chivu ar fi putut juca la Rapid

Apasa pe luna in care te-ai nascut! Ti-am pregatit ceva special IANUARIE | FEBRUARIE | MARTIE | APRILIE | MAI | IUNIE | IULIE | AUGUST | SEPTEMBRIE | OCTOMBRIE | NOIEMBRIE | DECEMBRIE

Super apreciere pentru Cristi Chivu! Fundaşul brazilian Maxwell Scherrer Cabelino Andrade, pe numele său întreg, a fost contactat de cei de la Ajax pentru a-şi alcătui cel mai bun „11” alături de care a jucat la Amsterdam. Fotbalistul a îmbrăcat tricoul echipei batave între 2001 şi 2006, după care a plecat la Inter. După aceea, a mai bifat nume mari precum Barcelona sau PSG. În Franţa şi-a şi încheiat cariera, în 2017.

Bogdan Lobonț a fost ales portar!

Între buturi, Maxwell l-a ales pe Lobonţ. „Pisica” a jucat la Ajax între 2000 şi 2006, cu o pauză când a fost împrumutat la Dinamo. „O să-l aleg pe Bogdan Lobonţ, desigur. Dădea foarte mare încredere liniei de fund, ceea ce era super important. Mai mult, era incredibil de rapid. Aura lui era ca o armă, era o prezenţă importantă în poartă. Ţipa în continuu şi să-şi aşeza apărarea. Un caracter adevărat! Era plin de energie şi în afara terenului”, a spus Maxwell, pentru site-ul lui Ajax, citat de telekomsport.ro.

„Chivu e cel mai bun fundaș cu care am jucat vreodată!”

Fundaş dreapta l-a ales pe Hatem Trabelsi, în centrul apărării i-a ales pe Nigel de Jong şi pe Cristi Chivu. Despre Chivu a spus. „Lângă Nigel, îl vor alege pe Chivu. Căpitanul meu. E cel mai bun fundaş central cu care am jucat vreodată. Avea calităţi extraordinare, de necrezut. A devenit un lider la o vârstă fragedă. M-a ajutat mult şi mi-a dat multă încredere. Mi-a explicat de multe ori cum trebuie să construiesc jocul şi am avut o conexiune grozavă, pe teren şi în afara lui. Cristian era extrem de deştept, avea o tehnică bună, detentă şi anticipa bine jocul. Dădea încredere echipei. Să joc cu el a fost fantastic!”, a declarat Maxwell.

CITEȘTE ȘI  COMUNICAT | Barcelona, Real Madrid și Juventus au dat de pământ cu UEFA și FIFA

Un prim unsprezece colosal!

În cariera sa, Maxwell a jucat alături de mulţi fundaşi centrali de top, precum Puyol, Pique, Zanetti sau Thiago Silva. În ceea ce-l priveşte, Chivu a jucat la Ajax între 1999 şi 2003. A câştigat un titlu, o Cupă şi o Supercupă alpături de Ajax şi a fost ales fotbalistul anului în 2002. Fostul căpitan al naţionalei României a purtat banderola de căpitan şi la Ajax. Pe poziţia de fundaş stânga, Maxwell s-a ales pe el însuşi. Pe poziţia de mijlocaş dreapta a ales doi fotbalişti: Sniejder şi Van Der Vaart. În stânga, la mijloc, l-a ales pe Tomas Galasek. Mijlocaş ofensiv a fost ales Jari Litmanen. În atac, în dreapta, Maxwell l-a ales pe Andy van der Meijde, atacant central Zlatan Ibrahimovic şi în stânga Steven Pienaar.

Maxwell, garantul lui Chivu, 89 pentru Barcelona între 2009 și 2012!

Aprecierea pentru Cristi Chivu este una cu atât mai importantă cu cât vine din partea unei surse extrem de credibile. Maxwell nu a fost neapărat un fotbalist de talie mondială, însă CV-ul său include 32 de trofee, 10 selecții în naționala Braziliei, cu care a participat la World Cup 2014, dar, mai presus de toate cluburi gigant. Inter Milano, FC Barcelona și Paris Saint Germain. Echipe la care nu a făcut figurație și unde a strâns… peste 400 de meciuri oficiale! Fără a le lua în calcum pe cele de la Ajax. Ei bine, el a fost om de bază la Barcelona între 2009 și 2012, care știm cam la ce nivel era atunci.

Club care îi avea piloni centrali în apărare pe Carles Puyol și Gerrard Pique. Oameni care sunt campioni mondiali și de două ori campioni continentali cu Spania. Așadar, să îl pui pe Cristi Chivu în fața acestor giganți arată destul de clar cam ce valoare avea fostul căpitan al naționalei României!

CITEȘTE ȘI  COMUNICAT | Barcelona, Real Madrid și Juventus au dat de pământ cu UEFA și FIFA

568 meciuri oficiale a jucat Maxwell în întreaga sa carieră pentru Cruzeiro, Ajax, Inter, Barcelona, PSG și Brazilia

587 meciuri oficiale a jucat Cristi Chivu pentru CSM Reșița, Unviersitatea Craiova, Ajax, AS Roma, Inter și naționalele României