În Germania s-au reluat antrenamentele! Cum a comentat Ovidiu Burcă

Pancu, Burcă și Tudorache - oficiali Fotbal Club Rapid

Echipele importante din Bundesliga au reluat antrenamentele, în condiții speciale, dar Ovidiu Burcă nu crede că în România se poate discuta pentru moment despre așa ceva. Președintele FC Rapid 1923 este de părere că România nu se poate compara cu Germania. Ovidiu Burcă a evoluat pentru Energie Cottbus între 2007 și 2010, iar acum a făcut o comparație între România și Germania, după ce Bayern Munchen, Schalke 04 sau Borussia Dortmund și-au reluat antrenamentele:

În momentul ăsta ne antrenăm așa cum putem, cred că toate cluburile au apelat la metoda asta online. Avem un preparator fizic, care lucrează cu jucătorii strict din punct de vedere fizic. Mai mult nu putem face în acest moment. Sperăm ca această perioadă să se termine cât mai repede. UEFA dorește ca fiecare campionat să se termine pe teren. Să vedem sub ce formă se va desfășura. Cred că se vor disputa ultimele etape, pentru că o comprimare a etapelor mi se pare o variantă viabilă.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Burcă: „Trebuie să fim realiști, nu suntem la nivelul Germaniei”

„Cred că în acest moment, în care lucrurile sunt extrem de sensibile în România, nimeni nu ar trebui să riște absolut nimic. În momentul în care vom avea din partea autorităților un semnal că lucrurile sunt stabilizate, atunci va fi momentul când ușor, ușor vom intra într-un program. Așa cum s-a întâmplat la Bayern, cu distanță între jucători. Lucrurile, în România, sunt departe de a fi stabilizate.”

„Eu știu foarte bine ce înseamnă mentalitatea germană. Sunt convins să echipele nu și-au asumat niciun risc. Lucrurile sunt mult mai organizate acolo și mai controlate. Au un sistem de sănătate extrem de bine pus la punct. Cred că nimeni nu-și asumă un risc atunci când jucătorii vin la antrenamente. Trebuie să fim realiști, încă nu suntem la nivelul Germaniei. Trebuie să fim un pic mai precauți”, a spus Ovidiu Burcă, în cadrul emisiunii Fotbal Club, în direct la Digi Sport.

CITEȘTE ȘI  POVESTE | Omul care l-a transformat pe Cristi Săpunaru