Istorie

VIDEO | Emisiune de colecție cu Rică Răducanu la Replay

Sunt zile speciale. Așa că un documentar dedicat lui Rică Răducanu merge ca uns acum. Mai ales când el se contopește cu o bună parte a istoriei rapidiste din perioada romantică. Nimic nu poate intra mai bine. Mai ales că știm un fapt cert. Puține personaje legendare din istoria Rapidului au fost sau sunt mai carismatice decât este Rică Răducanu. Sau, mai corect, Răducan Necula, așa cum îl cheamă pe legendarul portar. Și despre care prea puțini știu. La fel cum puțini știu cât noroc a avut Rapid la Ploiești în ultima etapă din 1967.

Rică Răducanu, despre titlul din 1967

Știm, poveștile despre primul titlu sunt nemuritoare. Rapidul ar fi putut lua mult mai multe trofee în acea perioadă. Paradoxal însă, în 1966-1967, sezonul nu a fost unul grozav. Rică nu a uitat și povestește totul în stilul caracteristic. De altfel „Tamango” recunoaște mereu că a avut șansă să aibă o astfel de carieră. Cu toate că talentul nu i-a lipsit, asta e clar. Chiar… știți de la ce vine „Tamango”? Dacă nu… urmăriți emisiune. Nu vă stricăm această bucurie. Aveți povești despre golurile marcate de Rică. Despre ofsaid-ul de la meciul cu Farul. Câte ceva și despre gafele epocale.

Povestea Cupei Mondiale din 1970, cu Dobrin în prim plan

Apoi capitolul „echipa națională” și, mai ales, Cupa Mondială din 1970. Inclusiv despre motivele pentru care el și Nicolae Dobrin au fost scoși din echipă. Cu toate că erau două dintre piesele grele ale echipei. Ca un „spoiler”: „Nea Angelo avea multă încredere în mine, mă băga și când nu jucam la Rapid!” Atunci de ce nu a jucat Rică Răducanu decât 60 minute cu Brazilia, când deja era 2-0? Ei, bine, vei afla după ce te uiți la acest superb film documentar. Ce norocoși suntem că-l avem în istoria noastră pe acest monstru sacru al bunei dispoziții și umorului!

https://youtu.be/-0zAiaElFkQ

 

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.