EURO 2020 | La Romexpo s-au tras grupele! Unde ar putea juca România

EURO 2020 Coronavirus

România la EURO 2020 pare din ce în ce mai puțin probabil. Pentru că în martie 2020, naționala condusă acum de Mirel Rădoi ar trebui să treacă mai întâi de Islanda și apoi fie de Bulgaria, fie de Ungaria. Ambele meciuri în deplasare. Cu alte cuvinte, șanse de-a dreptul discutabile. Cine știe, însă, poate a venit Mirel Rădoi cu norocul.

Mai sigur este că Bucureștiul va găzdui totuși patru meciuri. Trei în grupe și unul în optimi. De asemenea, la București, Romexpo, s-au tras la sorți grupele. Încă patru echipe trebuie să se mai califice, dar restul de 20 se știu. Motiv pentru care vă redăm și noi, mai jos, componența acestora.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Grupele de la EURO 2020

 • Grupa A (Roma, Baku): Italia, Elveția, Turcia, Țara Galilor
 • Grupa B (Sankt Petersburg, Copenhaga): Belgia, Rusia, Danemarca, Finlanda
 • Grupa C (Amsterdam, București): Olanda, Ucraina, Austria, România / Georgia / Macedonia de Nord / Kosovo / Belarus*
 • Grupa D (Londra, Glasgow): Anglia, Croația, Cehia, Scoția / Israel / Norvegia / Serbia
 • Grupa E (Bilbao, Dublin): Spania, Polonia, Suedia, Bosnia Herțegovina / Slovacia / Irlanda / Irlanda de Nord
 • Grupa F (Munchen, Budapesta): Germania, Franța, Portugalia, Islanda / Bulgaria / Ungaria

* în grupa C va juca România în cazul în care se va califica. Dacă nu acolo va fi câștigătoarea play-off-ului D! Dacă România se califică, atunci aceasta din urmă va merge în grupa F… De departe grupa morții de la această întrecere! Rămâne de văzut!

12 orașe, gazde pentru turneul final

Înainte de play-off-urile din martie, facem câteva precizări legate de primul EURO care se va juca în mai mult de două țări! Așa cum se vede, 12 orașe vor găzdui partide. Dintre acestea, din tot atâtea țări, singurul stat care nu mai are vreo șansă de calificare este Azerbadjan. În rest, se joacă. Interesant că cel puțin un al oraș nu va avea vreo reprezentană la turneul final. Ironia sorții face ca la EURO 2020 să nu poată juca și România și Ungaria, ci maximum una dintre ele. Pentru că se vor întâlni în meci direct, dacă trec de Islanda și, respectiv, Bulgaria.

CITEȘTE ȘI  Marius Șumudică le face o promisiune suporterilor de la Malatyaspor

București și Budapesta își dispută… jumătate de loc!

Cu alte cuvinte, fie București, fie Budapesta, nu-și va putea găzdui țara. Asta dacă nu, acest lucru se va întâmpla în ambele cazuri. Alte orașe care ar putea să nu-și vadă favoriții la lucru mai sunt Glasgow și Dublin. Scoția și, respectiv, Irlanda, vor avea misine grea să se califice, așa cum se poate observa din țintarul de mai sus. Pentru a fi și mai specifici, vă redăm meciurile de baraj care trebuie să se joace pentru EURO 2020.

Play-off EURO 2020:

 • 26 martie: Islanda – România & Bulgaria – Ungaria
 • 31 martie: BUL/HUN – ISL/ROU
 • 26 martie: Bosnia Herțegovina – Irlanda de Nord & Slovacia – Republica Irlanda
 • 31 martie: BHN/NIR – SVK/IRL
 • 26 martie: Scoția – Israel & Norvegia – Serbia
 • 31 martie: NOR/SER – SCO/ISR
 • 26 martie: Georgia – Belarus & Macedonia de Nord – Kosovo
 • 31 martie: GEO/BLR – MAC/KOS

Vor fi cel puțin două debutante! Finlanda e deja calificată

În încheiere trebuie să punctăm că vom avea sigur două debutante la EURO 2020. Echipe care nu s-au mai calificat vreodată la un turneu de campionat european sau mondial. Vorbim aici în primul rând despre Finlanda. Pe urmă, din a patra urnă va apărea în mod cert o echipă care nu a mai fost vreodată la un turneu final. Vorbim aici despre Georgia, Belarus, Macodenia de Nord sau Kosovo.

De asemenea, există posibilitatea ca pe această listă să se adauge și Bosnia Herțegovina. Prezentă la un turneu final de World Cup, ex-iugoslavii nu au jucat vreodată la EURO. Situație identică în care se află și Israel. Motiv pentru care, dacă cele două își depășesc adversarele ar putea duce la patru numărul debutantelor la un Campionat European. Din 1960 și până acum, 34 de naționale s-au calificat (inclusiv Finlanda).

CITEȘTE ȘI  FOTO | Primire senzațională pe care suporterii din Malatya i-au făcut-o lui Șumudică

Cel mai surprinzător nume, de departe, este cel al Letoniei. Micuța națională baltică a jucat la EURO 2004, când competiția avea, încă 16 echipe. La turneul final din 2016, primul cu 24 de echipe au debutat nu mai puțin de trei naționale: Albania, Islanda și Țara Galilor.