PORTRET / Creatorul Rapidului de mâine l-a dus pe Alibec la Inter!

Alibec

El l-a dus pe Alibec la Inter! Cristi Buturugă a împlinit recent 40 de ani. Un nume care spune puține lucruri pentru cei mai tineri, dar care este directorul sportiv al Centrului de Performanță Rapid. Academie preluată de la Regal Sport acum aproximativ doi ani. Pentru cei care cunosc fenomenul sportiv românesc de măcar 20 de ani, își amintesc perfect cum Buturugă a fost implicat în primul scandal major de dopaj din fotbalul românesc. Alături de Adrian Neaga. Substanța descoperită a fost confirmată de analizele ulterioare, numai că nu s-a dovedit că cei doi au luat cu bună știință. Motiv pentru care nu au fost suspendați. Povestea întreagă o găsiți AICI. Portar, Cristi nu a jucat neapărat la cel mai înalt nivel. Însă a ajuns la un nivel neașteptat de ridicat ca… impresar.

L-a dus pe Alibec la Inter și pe Brănescu la Juventus

Nu a făcut extrem de multe transferuri, însă a reușit să ducă jucători la Inter și Juventus! Cel mai sonor transfer, de departe, pe care l-a făcut a fost trecerea, în 2009, a lui Denis Alibec de la Farul Constanța la Inter Milano. Unul dintre cei mai talentați atacanți pe care i-a dat fotbalul românesc nu a făcut, din păcate, față la Inter. Cu toate astea a avut ocazia, la numai 18 ani, să împartă vestiarul cu Mourinho și cu jucătorii care chiar în sezonul 2009-2010 aveau să devină campionii Europei. O performanță remarcabilă a lui Buturugă, documentată cel mai bine de acest articol. Altfel, pe lângă Alibec, el s-a mai ocupat de transferul portarului Laurențiu Brănescu la Juventus Torino, dar și de carierele lui Fabian Himcinschi sau Steliano Filip.

Ștefan Pănoiu a fost adus la Fotbal Club Rapid de Buturugă

Din păcate, nici unul dintre cei de mai sus nu au reușit să își atingă potențialul maxim. Cu toate că, fie între noi vorba, Filip a fost component al naționalei României la EURO 2016. Motive pentru care suporterii rapidiști au toate motivele să se încreadă în faptul că Buturugă va face treabă bună la academia din Coresi. Mai mult, conform informațiilor 1923.ro, acesta este omul care l-a adus la Fotbal Club Rapid pe talentatul junior de 17 ani Ștefan Pănoiu. Așadar, încă o mutare care întărește ideea că pare a fi omul potrivit la locul potrivit.