Rapidistul care o poate face pe FC Liverpool campioană în Premier League!

„Nimeni nu vrea ca FC Liverpool să câştige Premier League”, spun, la unison, cei care o văd deja campioană pe Manchester City. E adevărat, şansele ca echipa lui Guardiola să ia titlul sunt mult mai mari, pentru că este doar la mâna ei. Numai că Manchester City nu înseamnă nimic în istoria fotbalului comparativ cu FC Liverpool. În Champions League s-a făcut de râs indiferent cât de mut s-a străduit. Pentru că, cel mai recent, să fii eliminat de Tottenham nu e chiar o onoare. E drept, să strângi 195 de puncte în doi ani de Premier League spune multe despre forţa ta. Degeaba dacă nu ai şi inimă.

FC Liverpool are cu două titluri mai puţine decât Manchester United

elefant.ro%20

Ultimele două meciuri din campionat au fost câştigate într-un mod ruşinos, chinuit, chiar dacă adversarii au fost unii fără pretenţii la nimic. Nici Brighton & Hove nu mai are. E salvată de la retogradare. Invocăm acest adversar pentru că este ultimul din calea lui Manchester City pentru al doilea titlu consecutiv. Dar! Dacă Manchester City nu câştigă, iar FC Liverpool o face, atunci campioana se schimbă. Şi „cormoranii” ar lua primul titlu după 29 ani. Ar ajunge la cota 19 şi ar veni la numai o lungime în spatele marii rivale, Manchester. Dar nu City, ci United. Sigur, noi ştim ceva ce Guardiola nu ştie. La Brighton joacă un atacant care iubeşte Rapidul. Pe numele lui Florin Andone. Lumea ştie. Sezonul ăsta nu a fost prea reuşit pentru el personal.

FC Liverpool ar lua primul titlu din 1990

Dacă ar reuşi însă să marcheze împotriva lui Manchester City, iar golul său să conteze pentru FC Liverpool, expunerea lui Andone ar creşte uriaş. Paradoxal a ceea ce zice mâna de oameni despre faptul că toţi o vor pe Manchester City campioană, noi ştim că nu e aşa. La nivel global, mai ales după ce a făcut echipa lui Klopp cu FC Barcelona, simpatia a crescut şi mai mult. FC Liverpool chiar merită şi ar trebui să ia Premier League de data asta. Competiţie pe care, apropo, nu a câştigat-o vreodată! Fiindcă până în 1990, când au luat „cormoranii” ultimul campionat, competiţia nu era categorisită astfel. De aia, rapidistul Andone poate fi erou. Şi ca să îi împrospătăm puţin memoria, indicăm către căpitanul de la Manchester City, Kompany.

Florine, căpitanul lui City e Kompany…

Nu doar că a dat golul victoriei cu Leicester City fără de care „cetăţenii” ieşeau din cărţi, dar tot nenea ăsta a fost pe teren şi în 2003, când Anderlecht întorcea Rapidul de la 0-2 la 3-2 în preliminariile Champions League. Ce durere a fost atunci… Ei bine, măcar pentru că e el căpitan la City, am avea un motiv în plus să ne bucurăm dacă FC Liverpool s-ar impune în această lungă, dramatică şi frumoasă luptă în doi. Dar cel mai important ar fi pentru Florin Andone. Un gol decisiv din partea lui i-ar creşte nu doar cota, ci i-ar aduce, aşa cum am explicat, şi o uriaşă expunere mediatică. Meciurile, cele două, decisive pentru Premier League se vor juca duminică, 12 mai, de la ora 17, astfel:

  • FC Liverpool – Wolverhampton
  • Brighton & Hove Albion – Manchetser City

Foto: fivethirtyeight.com

LĂSAȚI UN MESAJ