Doar în Champions League! FC Liverpool – FC Barcelona 4-0. După 0-3 pe Camp Nou!

Champions League

FC Barcelona – FC Liverpool 3-0. Era premisa de la care începea returul semifinalelor din Champions League. După asemenea rezultat era, obiectiv vorbind, greu de crezut că se mai poate întâmpla ceva. Cu toate că scorul din tur nu a reflectat prea bine realitatea de pe teren. Pe Anfield realitatea a fost alta, aşa că după un meci fabulos FC Liverpool a venit nu doar la 3-0, ci chiar la 4-0! Fără Salah. Fără Firminho. Dar parcă nici Messi n-a fost pe teren. Semn că steaua lui, la fel ca şi a lui Cristiano Ronaldo apune tot mai mult. Argentinianul a dat un gol fabulos în tur. Nici unul dintre cei doi nu poate fi înlocuit, la nivel valoric, în următoarele decenii. Însă nici ei nu mai pot oferi chiar sută la sută din ce dădeau nu cu mult timp în urmă.

FC Liverpool, abonată la Champions League

Specialistă a revenirilor, Liverpool arată mai bine decât oricând sub comanda lui Klop. Chiar dacă nu a câştigat nimic sub comanda neamţului. Deocamdată! Până la urmă şi în această dublă FC Liverpool era favorită. Jucase finala cu un sezon în urmă, aşa că statutul e statut. Şi ca drept dovadă s-a terminat aşa, 4-0. O remontada care aduce aminte cel mai bine de finala Champions League din 2005. Când, deşi condusă cu 3-0 la pauză, de AC Milan, FC Liverpool a egalat şi apoi a câştigat trofeul la loviturile de la 11 metri. Al cincilea trofeu de Champions League şi ultimul pentru moment. Finala vine. Şi, ca fapt divers, cei care au văzut golul patru a înţeles că un club mare exersează inclusiv momentele în care trebuie să îşi surprindă adversarul. Splendid!

Urmează o finală epică pe 1 iunie. FC Liverpool e mare favorită. Indiferent dacă o va întâlni pe Ajax Amsterdam sau pe Tottenham Hotspurs. Rămâne de văzut ce va fi!

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.