Extra-Sport

Golgheterul de la Rapid care a ales să devină campion la alt nivel!

Golgheter la Rapid, da, ați citit bine. Alegere care este puțin forțată. Pentru că nu și-a dorit, ani la rândul, decât să joace fotbal. Mult și la un nivel cât mai înalt. Doar că o serie de factori nefavorabili au făcut ca ascensiunea să îi fie tăiată brusc. Vorbim despre cel care a fost golgheterul generației sale la juniorii Rapidului. Da, exact, vorbim despre echipă și despre societatea dinainte de faliment. Costi Berechet este un nume pe care l-am promovat intens pentru că a marcat zeci de goluri la toate nivele de vârstă ale juniorilor rapidiști. Ajuns la București din Râmnicu Sărat, Costi s-a ridicat exclusiv pe talentul său. Numai că după juniorat, lucrurile au luat altă turnură.

2017, an de coșmar pentru Berechet la AFC Rapid

Nu degeaba se spune că 95 la sută din puștii care sunt la academiile echipelor din Premier League ajung să se lase de fotbal până la 16 ani. Sunt cifre dure, vehiculate în cartea „The nowhere men” – recomand! Sigur, realitatea e dură. Competiția pe măsură, așa că nimeni și nimic nu-i garanta un viitor strălucit lui Berechet. Cu atât mai puțin când nu ai pârghiile atât de necesare succesului în fotbal, general vorbind, și, mai ales, în cel românesc, ca un caz particular total aparte. Senioratul l-a prins la AFC Rapid. În liga a 5-a, unde a fost om de bază. Forma la fel de bună, goluri multe, dar au venit acccidentările. Una mai gravă decât alta. Gleznă, genunchi, apoi o dublă fractură de tibie și peroneu horror. Toate în anul 2017, unul de coșmar.

Costi Berechet, fotbalist de plăcere la AFC Rapid

Pe urmă luni de recuperare și revenirea la AFC Rapid. După ceva antrenamente cu Academia și Carmen. E tot mai greu, pentru că nu te poți întreține din firimiturile ce se oferă în ligile inferioare din România. Așa că, spre norocul lui Costi, la nici 23 de ani, s-a specializat din ce în ce mai mult pe cealaltă pasiune a sa: bucătăria. Experiența acumulată e tot mai vastă, iar rezultatele sunt pe măsura imaginilor redate. Într-o lume tot mai evoluată, atenția pe care o acorzi gastronomiei te poate duce sus. Mult mai sus chiar decât te-ar putea duce Liga 1 din România. E o realitate. Berechet mai joacă și acum, când poate, pentru AFC Rapid. Echipă pe care, în definitiv, nu a părăsit-o vreodată. Fapt pentru care va rămâne definitiv în istoria ei.

Nu i-ai gustat mâncare?! Păi ce mai aștepți?

Sunt șanse să aibă succes în continuare la acest nivel, dar sunt șanse și mai bune să devină un bucătar de top. Cine i-a gustat preparatele știe precis de ce spun asta. Dacă nu ai făcut-o încă, nu mai ezita! Și dacă totuși nu vrei decât să furi un pic de meserie de la viitorul bucătar de succes – noroc că aici depinde aproape exclusiv doar de el! – aruncă un ochi pe site-ul pe care și l-a făcut special pentru a-și propaga calitățile. Sigur, noi vrem să îl mai vedem și pe teren cât mai des și marcând cât mai multe goluri cu putință. Numai că suntem conștienți că asta nu va ține chiar la infinit. Dar ce contează? Important este că Berechet și-a făcut datoria cu vârf și îndesat pentru fotbal. Și, putem spune fără teama de a greși, și pentru Rapid. Cu toate că răsplata nu a fost pe măsura meritelor sale.

Berechef.ro is on FIRE!

Nu este însă nici primul și nu va rămâne nici ultimul nedreptățit de lumea tot mai alunecoasă a fotbalului unde e tot mai greu să te impui. Dar va reuși, fără dubiu, în a-și perpetua cunoștințele gastronomice care, într-o bună zi – nu prea departe de momentul în care ne aflăm – îi va aduce un statut de top în lumea bucătarilor. Timpul va dovedi că avem dreptate. Până atunci, urmăriți-l și voi, așa cum v-am recomandat și mai sus, pe berechef.ro!

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.