Istorie

VIDEO / S-a retras Alexandru Tudor, omul care a refuzat să oprească meciul din Giuleşti

14 decembrie 2018 intră în istorie ca ziua în care Alexandru Tudor a arbitrat ultimul meci în Liga 1. Într-un cadru cu totul special. Pe zăpadă, pe un teren sintetic, la un meci cu un scor epocal: Concordia Chiajna – CSMS Iaşi 3-6. O partidă în care atacantul oaspeţilor, Andrei Cristea, coleg de generaţie cu Cristi Săpunaru, a marcat al 100-lea său gol în Liga 1. În anul Centenarului. O zi cu evenimente care, totuşi, l-a avut pe Tudor în centrul atenţiei. Cu toate că este arbitrul român cu cele mai multe partide arbitrate în primul eşalon, acesta nu ar fi reprezentat neapărat o ştire în sine pentru 1923.ro. Asta dacă nu mergem în urmă, cu mai bine de 13 ani.

Alexandru Tudor a dus la final Rapid – steaua în 2005

Cu trei ani, înainte de celebrul caz „Bricheta”, mai exact pe 23 octombrie 2005, pe Giuleşti s-a consumat un meci cu steaua mult mai tensionat. Ploaia de obiecte din tribune a fost covârşitoare, incomparabil cu ce s-a întâmplat la jecmăneala din 2008. Nu că vrem să îl lăudăm în vreun fel pe Tudor, fiindcă, fie vorba între noi, oricum arbitri sunt cei mai înjuraţi. Totuşi, atunci, acesta a avut tăria să ducă meciul la bun sfârşit, cu toate că în direcţia sa au zburat inclusiv bucăţi de scaun! Video cu arbitru ţinând un astfel de obiect în mână este mai jos. Nu contează că venea din sectorul stelist. Ideea în sine rămâne, anume că omul a fost capabil să ducă la final o partidă infernală. Este o formă de apreciere pentru întreaga sa carieră.

Imagini de la meciul din 2005

Imaginile de mai jos sunt grăitoare pentru ceea ce s-a întâmplat pe Giuleşti în urmă cu mai bine de 13 ani. Cât de repede s-a scurs timpul de atunci… Şi ce nevoie are, din nou, Giuleştiul de astfel de meciuri. Frumos ar fi ca asta să se consume pe un stadion nou…

Foto: frf.ro

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.