Mircea Lucescu, comparat cu Guardiola, dar boicotat de turci!

Mircea Lucescu, comparat cu Guardiola, dar boicotat de turci!

Mircea Lucescu
Mircea Lucescu a antrenat Rapid

Mircea Lucescu (73 de ani) e la un pas să fie demis de la cârma naționalei Turciei după înfrângerea cu Suedia, scor 0-1. Marele tehnician român primește însă laude din Italia. Daniele Adani, fotbalist pe care Mircea Lucescu l-a antrenat în perioada Brescia, a vorbit despre Il Luce în presa din Peninsulă.

Daniele Adani l-a comparat pe Lucescu cu Guardiola

elefant.ro%20

„Cel mai important lucru pe care l-am învăţat de la Mircea Lucescu a fost acela că un fundaş trebuie să acţioneze, nu doar să reacţioneze. În acest fel, atacantul are mai mult de muncă. E pus în situația să alerge mai mult, să gândească mai mult şi, în final, să fie mai obosit. Ceea ce îi învaţă Guardiola astăzi pe jucătorii săi ne învăţa pe noi Lucescu acum 20 de ani. Nu contează numai să câştigi titluri, ci să deschizi drumuri, să inovezi. Iar Lucescu era deasupra tuturor din acest punct de vedere. Ştia jocul ca nimeni altul„, a declarat Adani pentru Correire dello Sport, citat de gsp.ro.

Mircea Lucescu boicotat de jurnaliştii turci

În acelaşi timp, Mircea Lucescu a stârnit şi mai mult furia turcilor. Il Luce s-a găsit într-una din cele mai stânjenitoare momente din viaţa lui. Ziariştii turci l-au boicotat, după înfrângerea cu Suedia, scor 1-0 pentru nordici. Conferinţa de presă a durat doar ceva mai mult de un minut. La flash-interviu, după meci, „Il Luce” a fost expansiv, explicând că nu e dramatică retrogradarea în Grupa valorică C din Liga Naţiunilor. Însă la conferinţa de presă a simţit ce înseamnă presa turcă. În general extrem de acizi şi iuţi la mânie, aceştia au schimbat registrul, ignorându-l pe român.

Atac frontal din partea unui ziarist

Şoc la conferinţa de presă a lui Lucescu, titrează Fotomac. Care explică de ce conferinţa de presă a românului, după partida cu Suedia, a durat puţin peste un minut. Ziariştii l-au boicotat, punându-i o singură întrebare. În consecinţă, întreaga conferinţă de presă a durat aproximativ un minut. Iar unul dintre jurnaliştii prezenţi au explicat pentru sursa citată de ce s-a ajuns la acest lucru. Nu l-am întrebat nimic pe Lucescu pentru că el are mereu o scuză pentru orice, a explicat Levent Tüzemen, scrie digisport.ro.

4 victorii, 5 egaluri şi 7 înfrângeri are Lucescu, pe banca naţionalei Turciei

LĂSAȚI UN MESAJ