VIDEO / Moment istoric! Mircea Lucescu și Cornel Dinu față în față

Lucescu Dinu
Mircea Lucescu și Cornel Dinu, portret de familie

Cu toate că au fost coechipieri la Dinamo și două legende ale acestui club, mulți ani, Mircea Lucescu și Cornel Dinu au fost mari rivali. O rivalitate care a atins un apogeu chiar la finalul anilor 90. Atunci când Il Luce era antrenor la Rapid, iar „Procurorul” la Dinamo. De altfel, această imagine, cu stadionul trist din Ștefan cel Mare pe fundal, nu ar fi avut ce căuta pe 1923.ro… Dacă Lucescu nu ar fi scris atâtea pagini de istorie lângă Podul Grant. În plus, chiar dacă Dinu nu a jucat decât la Dinamo, este incontestabilă valoarea fotbalistică și umană pe care el le-a lăsat ca moștenire durabilă în sportul românesc.

Nae Stanciu a definit cel mai bine impactul lui Mircea Lucescu

Dincolo de rivalitate, Dinu nu este, de exemplu, Lăcătuș, un om cu un vocabular de 100 de cuvinte. Dintre care trei sferturi înjurături. Revenind la subiectul nostru, trebuie remarcat, în clipul de mai jos, modul în care Cornel Dinu reliefează latura calitativă umană a omului care a trezit fotbalul românesc din letargie. Așa cum declara Nae Stanciu pentru 1923.ro în 2014. Dar și faptul că amândoi au ținut cu… cca! Dincolo de orice, cei doi au deovedit că sunt oameni, ceea ce include, de la sine, prietenia pe care nici măcar răfuielile de pe teren și din afara lui nu a putut-o estompa decât în aparență. Pe eusunt12.ro momentul istoric a fost marcat așa cum se cuvine. Iar pe același site vor mai urma și alte episoade cu cei doi protagoniști.

Împăcare completă după două decenii

Pentru a încheia, totuși, cu ceva strâns legat de Rapid, prezentăm mai jos o fotografie de acum 20 ani. Duelul a fost câștigat de Mircea Lucescu, chiar dacă aici Dinu tocmai ce învinsese cu 4-1 pe Giulești și aruncase prosopul. La propriu! Pentru a ironiza neputința rapidiștilor în fața dominanței „câinilor”. Numai că în retur Rapidul lui Mircea Lucescu s-a impus cu 1-0 chiar în „Groapă”. Așa că titlul a mers, după 32 ani, în Giulești. Cu Mircea Lucescu antrenor! 20 de ani diferență între cele două poze… Și un moment emoționant, pe care orice iubitor de fotbal din România trebuie să-l asimileze drept o filă de istorie scrisă cu litere de aur.

LĂSAȚI UN MESAJ