FOTO / Nicolae Vasile si viata in Muntii Pirinei

Nicolae Vasile
Nicolae Vasile

Am mai scris despre povestea lui Nicolae Vasile din Andorra. Dar totul este atat de captivant, incat nu avem cum sa nu amintim din cand in cand. Omul care a avut pe brat banderola de capitan al Rapidului in sezonul 2015-2016, atunci cand s-a obtinut promovarea in prima liga, si-a dat restart intr-unul dintre cele mai linistite locuri de pe Pamant. Macar in aparenta. In toiul World Cup 2018, nimeni nu avea timp sa se preocupe de tururile preliminare ale Cupelor Europene. De aia debutul in Europa al  lui Niky Vasile a trecut cvasineobservat. Saint Julia a fost eliminata de Griza United din Malta, dar asta e mai putin important. La doar 22 de ani, Vasile a avut curajul sa dea restart.

Nicolae Vasile, jucator de echipa nationala la 26 ani!

Nu i-a fost rusine sa coboare intre Muntii Pirinei si sa evolueze la un nivel poate nu foarte inalt. Dar unde macar ai parte de o liniste care iti poate limpezi la maximum mintea. Si care te poate face sa iti pui ordine in ganduri, sa iti setezi prioritatile si sa poti concepe un plan sustenabil pentru viitorul tau profesional. Pana la urma, Vasile nu are decat 22 ani, ceea ce-i permite sa isi faca planuri mari. Unul ar fi sa faca pasul cel mare, adica la echipa nationala, in 2022. Este un plan despre care Niky nu vorbeste cu voce tare. El prefera sa taca si sa munceasca, stiind ca va culege roadele. Atunci, va avea numai 26 de ani, iar aceasta tinta este perfect realizabila. Cine stie daca nu si mai devreme. Important este realismul si maturitatea de care fundasul stanga da dovada.

Peisaj mirific in inima Pirineilor

Pana atunci, suntem in 2018. Aventura europeana s-a terminat. Acum urmeaza lupta pentru titlu. Pare ceva banal in Andorra, dar pentru Saint Julia nu este chiar asa de usor. O lupta pe care, totusi, speram ca Nicolae Vasile sa o duca numai pana in iarna, cand, in mod normal ar trebui sa plece intr-o liga superioara valoric. Pana atunci nu are altceva de facut decat sa se bucure de fotbal. Dar si de peisajul mirifc ce il inconjoara. Nu trebuie sa ne credeti pe cuvant, priviti fotografiile de mai jos!

LĂSAȚI UN MESAJ