Fotbal internațional

World Cup 2018. Anglia – Croaţia 1-2. Visul britanicilor e gata, croaţii rescriu istoria

Să ai puţin peste 4 milioane de locuitori, să fii din zona estică a Europei şi să te califici în finala World Cup pare ceva utopic. Cu atât mai mult cu cât acest fapt se întâmplă în 2018. Când, măcar în teorie, fotbalul este condus de cei cu bani. Numai că, dacă există jucători la Real Madrid precum Modrici şi Kovacici, la Barcelona precum Rakitici, la Juventus ca Mandzukici sau la Liverpool ca Lovren, lucrurile au, până la urmă, ceva logică. Anglia a jucat ruşinos şi ne-a scutit de o finală în care ar fi fost, probabil, literalmente călcată în picioare de Franţa. Chiar dacă au condus cu 1-0, britanicii au cedat în prelungiri şi şi-au împachetat bagajele. Se pare că „its coming home” a însemnat altceva decât se gândeau băieţii.

Soarta le-a întors croaţilor ce le-a luat la World Cup 1998

Pentru croaţi lucrurile au luat-o razna. În sensul bun. La 20 de ani distanţă, soarta i-a tratat în oglindă. În 1998, în semifinala World Cup, au condus Franţa cu 1-0, dar au pierdut cu 2-1. Acum, lucrurile s-au consumat taman pe dos. Astfel, ex-iugoslavii vor deveni a doua cea mai mică ţară, după Uruguay – din punct de vedere al numărului de locuitori – care joacă în finala World Cup. Şi, colac peste pupăză, adversar le va fi tocmai… Franţa! E adevărat, nici slavii n-au jucat nemaipomenit. Unde mai luăm în calcul şi faptul că croaţii sunt la al treilea meci la rând pe care îl câştigă după 120 de minute plus. Ceea ce va conta în faţa unei Franţe ceva mai odihnite. Şi care are, totuşi, jucători capabili să facă diferenţa. Precum Mbappe, Griezmann sau Pogba. La croaţi ar fi Modrici în primul rând.

Marea finală, Franţa – Croaţia, duminică, 15 iulie, ora 20

Doar că decarul pare din ce în ce mai obosit şi mai şters prin realizările de pe teren. Dar spiritul de lider şi capacitatea de mobilizare, plus puterea exemplului, s-ar putea să fie componente cheie. Deocamdată atât, pentru că marea finală este duminică, 15 iulie, de la ora 20. Despre cea mică nu mai vorbim prea multe… Fiindcă, realistic vorbind, ea nu interesează pe nimeni. Nici măcar pe Belgia şi Anglia. Care, la fel ca în ultimul meci din grupe, se vor întâlni într-o partidă fără mare miză la acest World Cup. Pentru că, fie între noi vorba, medalia de bronz e o consolare prea amară. În altă ordine de idei, mai jos vă invităm să vedeţi rezumatul meciului Anglia – Croaţia, semifinala a doua de la World Cup 2018.

Sursa: FIFA TV

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.