Daniel NiculaeRapid

CULISE / Buget colosal pentru liga 3. „Rapid merge înainte şi fără Daniel Niculae!”

Problemele par a continua! S-a mai lămurit însă din misterul plecării lui Daniel Niculae din Grant. Deşi au asigurat un buget colosal pentru Liga a 3-a, un milion de euro, giuleştenii se confruntă cu tensiuni la nivelul conducerii după ce Daniel Niculae a plecat şi şanse infime să mai revină. Chiar şi după ce s-a anunţat plata integrală a sumei aferente brandului SC FC Rapid SA. Ar fi trebuit să fie liniște în Giulești, după ce echipa lui Daniel Niculae, Pancu, Maftei şi Voicu a obținut tot ce își propusese sezonul precedent. Mai exact, promovarea în Liga a 3-a și câștigarea Cupei României, faza pe București, scrie gsp.ro.

A adus Daniel Niculae om de afaceri dispus să ia jumătate din club?

Mai mult, finanțarea este asigurată. Susținător al FCRB, primarul sectorului 1, Dan Tudorache, a confirmat. El a declarat: „Avem discuții foarte avansate cu Victor Angelescu, care va prelua 50 la sută din acțiunile clubului. Chiar Daniel Niculae l-a adus. E un băiat tânăr, foarte inimos, care a mai avut legături cu lumea fotbalului. Celelalte 50 la sută vor fi acoperite de alți investitori, pe care îi voi aduce la club. Am promis că voi sprijini această echipă. Primăria nu se poate implica financiar, nu ne permite legea. Oricum, bugetul Rapidului pentru Liga a 3-a și obiectivul promovării va fi de un milion de euro!”.

Acum o lună nu exista vreo problemă. Apoi…

O sumă-record, un buget fără precedent pentru nivelul celui de-al 3-lea eșalon. Cu mult peste cel pe care îl avusese Petrolul în sezonul precedent, 700.000 de euro! Cu toate acestea, e tensiune în Giulești, în urma plecării lui Daniel Niculae. Unul dintre inițiatorii și vectorii de imagine ai proiectului. În urmă cu o lună, când primarul Dan Tudorache a anunțat că avocatul Andrei Nicolescu și Ovidiu Burcă vor face parte din Consiliul de Administrație, Daniel Niculae, prezent la acea întâlnire, nu a avut nicio obiecție. Deși era știută adversitatea sa față de cei doi.

S-a aflat ce l-a deranjat cel mai tare pe Daniel Niculae!

După două săptămâni însă, atacantul anunța că renunță la FCRB, motivând că nu vrea să lucreze cu Nicolescu şi cu Burcă. Ulterior, în club s-a aflat că, deși președinte în organigramă, Daniel Niculae a fost „sărit” de Nicolescu la mai multe dintre întrunirile conducerii clubului. Avocatul ar fi încercat să aibă o discuție directă cu Niculae, însă acesta l-a evitat. Și, deocamdată, fostul internațional tace, sporind misterul. Apropiaţi de-ai săi spun că lucrurile sunt clare: dacă Nicolescu și Burcă nu pleacă, el nu mai revine la FCRB!

Pancu şi Maftei, între ciocan şi „nico”vală

Daniel Pancu nu a dat încă un răspuns clar în privința viitorului său în Giulești. Pe de-o parte îl leagă prietenia cu Daniel Niculae, pe de alta atașamentul față de culori. Deocamdată, Pancone nu s-a prezentat la antrenamente. Dar a avut câteva discuții cu conducătorii clubului. „Pancu va rămâne la Rapid!”, e convins primarul Tudorache. Jucătorul a anunțat că își dorește un meci de retragere la finalul lui septembrie, când va avea loc, cel mai probabil, ultimul meci pe vechiul „Giulești”, înainte de modernizarea lui pentru Euro 2020.

Pancone este însă foarte aproape să își dea acordul pentru a rămâne director sportiv la FCRB. Într-o situație asemănătoare este un alt veteran, Vasile Maftei. Acesta a făcut antrenament cu echipa luni și marți, însă ieri a lipsit. Este însă foarte probabil ca, în ciuda relației pe care o are cu Nico, fundașul să continue alături de giuleșteni. Asta dacă va ajunge un acord pentru un nou contract.

Suporterii sunt bulversaţi

Toate aceste jocuri din spatele cortinei au stârnit confuzie și în rândul suporterilor Rapidului. Noi nu știm cine e președinte, cine e vicepreședinte, cine conduce. Nici nu vrem să ne implicăm, dar nici nu putem să asistăm pasivi, la infinit, la ce se întâmplă”, spun fanii. Nu este exclus ca, în cazul în care nici Pancu nu ar rămâne în proiect, suporterii să nu mai sprijine echipa.

„Lui Niculae i s-a propus să rămână și președinte și să-și aleagă doi oameni de încredere în Consiliul de Administrație, pe lângă cei doi propuși de primarul Dan Tudorache. Votul lui ar fi fost decisiv, în caz de egalitate. Dar nu a acceptat”, sursă din cadrul FCRB.

„Între Niculae și Nicolescu sunt niște orgolii la mijloc. În iarnă, Nico i-a reproșat că nu a rezolvat problemele legate de brand, de palmares. Dar acum totul este în regulă și eu cred că cei doi se pot înțelege”Dan Tudorache, primar sector 1 București

„Proiectul Rapid va merge mai departe chiar și fără Daniel Niculae, dar ar fi păcat, eu îmi doresc ca el să rămână alături de Rapid”Dan Tudorache, primar sector 1 București

Cine este Victor Angelescu

În vârstă de 34 de ani, Victor Angelescu este director pe Europa al companiei cehe APS Holding, specializată în investiții, recuperare de credite neperformante, imobiliare. El a mai avut la începutul anului intenția să investească, la FC Snagov, din Liga a II-a, dar s-a retras odată cu plecarea antrenorului Vivi Răchită.

S-ar putea sa te intereseze

3 Comments

 1. Tinerii mei rapidisti,niciodata nu a fost liniste in Giulestidaca vreti sa aflati de istoricul RAPID,cititi biblia Giulestului”Glasul rotilor de fier”scrisa de nea Chirila.Totusi liniste o s fie in proportie de 75% cand RAPIDul va avea un patron serios.Cautati-l,convigeti-l.Noi nu am avut instrumente.Era PCR,Militia si CCA.Cautati sa va uniti,toate galeriile rapidiste.Prin anii 70 RAPID avea cea mai puternica galerie din tara.Dupa 89,ne-au mancat sacalii,dar si din interior.Pacat ca sa dus Motu si Adrian Paunescu,dar si Tudorica si Geamgiu.Am si eu o intrebare?Se mai reface stadionul Giulesti?

 2. interesant cine sunt fanii (anonimi) citati in capitolul „suporterii sint bulversati” ?
  mi-e teama ca admin-ul , care trebuie sa acopere toate echipele care se cred rapid ,s-a bilbiit un pic si s-a adresat „fanilor” afc sau fng
  si eu sufar pentru plecarea lui nico (cititi ce am scris in urma cu citeva zile)
  daca era vorba de pretentii materiale ,cred ca se putea si trebuia rezolvat.
  cu orgoliile e mai greu .citeodata oamenii fac prostii mari din orgoliu , si uneori le regreta toata viata
  intr-un colt al inimii mele am ramas cu o mica speranta ca nico isi va revizui opinia.
  exista si posibilitatea ca „suporteri”de genul celor citati mai sus sa-l influenteze in rau .
  nico , tu trebuie sa ramii un simbol al rapidului !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.