Cum a fost deturnat Marius Şumudică. De la Kayserispor, la arabi!

Marius Şumudică

Marius Şumudică este este noul antrenor al lui Al Shabab Riad. După ce arabii anunțaseră pe contul de Twitter că a semnat cu românul, Șumudică a explicat însă de ce a preferat oferta arabilor, în detrimentul celor din Turcia. „Păi așa bolovan mă crezi, să semnez cu două echipe și să mă suspend singur? Sunt în vacanță, eram înțeles să bat palma cu Akhisar, care era calificată în grupele Ligii Europa. Urma să aibă loc meetingul, care s-a terminat. Între timp, noaptea musulmană știi cum e, se încheie Ramadanul, ei lucrează noaptea, pe la ora 2 văd că îmi clipocește telefonul. Glumesc. Eram în discuții cu Shabab, cu o istorie destul de bogată. Am ajuns la un consens târziu, am fost de acord cu oferta și am semnat”, şi-a motivat Şumudică alegerea pentru digisport.ro.

Marius Şumudică a avut oferte şi din Turcia

„Sunt antrenorul lor timp de doi anI. Cu turcii eram foarte aproape. Dacă această ofertă nu venea, era ca și încheiat, urma doar să am întâlnirea finală. Erau mici neînțelegeri, dar lăsam și eu, lăsau și ei. Era o oportunitate incredibilă, o echipă care a scos Galata în semifinale și a bătut pe Fener în finală. Aveam două variante, Konya și Akhisar. Erau incomparabile cele doua oferte, nu există termen de comparație. Tot ce s-a întâmplat a fost după povestea CFR, dar nu vreau să îi răspund lui Mara, probabil drumul meu… Dumnezeu mi-a dat direcția, sunt aproape de Mecca„, a mai spus Șumudică.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Salariu de 800 mii euro pe an!

La Al Shabab, care a încheiat campionatul trecut pe locul 10, „Șumi” va lucra cu același staff ca și la Kayserispor, iar prezentarea oficială va fi făcută pe 25 sau 26 iulie. Marius Şumudică, 46 de ani, a mai pregătit în cariera sa echipele Rocar Bucureşti, Inter Gaz Bucureşti, Progresul Bucureşti, Astra Ploieşti, Farul Constanţa, Gloria Bistriţa, Rapid Bucureşti, Kavala, FC Braşov, FC Vaslui, Universitatea Cluj, Al-Shaab, Concordia Chiajna, Astra Giurgiu şi Kayserispor. Tehnicianul român va câştiga 800.000 de euro la noua sa echipă. De fapt, cu aceşti bani va rămâne Şumi, după ce îi va plăti şi pe membrii staff-ului alături de care va merge la Riad.

400 mii euro pentru restul staff-ului

Salariul este de 1,2 milioane de euro pe an, însă în Golf există regula ca antrenorul principal să-şi plătească şi echipa alături de care va lucra. Astfel, după ce le va da membrilor staff-ului sumele cuvenite, Şumudică va rămâne cu 800.000 de euro pe an. Remunerația antrenorului român ar putea crește, în funcție de performantele realizate. Al-Shabab Riad a terminat pe locul 10 ultimul sezon, dar antrenorul va avea obiectiv câștigarea unui trofeu. La începutul verii, Marius Şumudică a fost în discuţii şi cu Bursapsor.
CITEȘTE ȘI  Marius Șumudică a dat de pământ cu fostul antrenor Dan Petrescu

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.