Alte sporturi

Este inimaginabil! România, exclusă! Ruşine istorică ce ne apropie de faliment

ProSport lansează bomba! O ştire fără precedent care poate pune capăt, definitiv, sportului de echipă la nivel de primă reprezentativă în România! Ne referim la cele care încă au o importanţă la nivel mondial. Naţionala de rugby a României ratează Cupa Mondială din 2019 din Japonia, a anunţat în urmă cu puţine momente IRB (International Rugby Board), deşi era calificată. „Stejarii” au fost prezenţi la toate ediţiile de până acum. Federaţia România de Rugby poate face apel în decurs de 14 zile, notează ProSport. România a fost descalificată pentru că a folosit un jucător neeligibil, Sione Fakaosilea originar din Tonga, în opt partide din preliminariile Cupei Mondiale. Pentru fiecare meci în care a jucat, prima reprezentativă a primit o penalizare de cinci puncte.

Analiza ProSport pentru această incompetenţă şi ruşine istorică!

ProSport a discutat în această seară cu un om important din rugby-ul românesc. Federaţia Română de Rugby nu mai are bani, iar această decizie poate însemna falimentul federaţiei, din două motive:

1. banii care ar fi urmat să ajungă în conturi din partea IRB pentru calificarea la Campionatul Mondial din 2019.

2. Amenda uriaşă pentru rugby-ul românesc.

  • România, Belgia şi Spania sunt naţionalele depunctate cu câte cinci puncte în clasament, pentru folosirea jucătorilor neeligibili.

O singură „veste bună” pentru România

Partea bună e că România nu a fost retrogradată în al treilea eşalon valoric al preliminariilor Cupei Mondiale. De asemenea, IRB a decis că partida controversată dintre Belgia şi Spania (n.r. – arbitrată de românul Vlad Iordăchescu) nu se va rejuca. În urma sancţiunilor făcute publice marţi, România îi va ceda locul Rusiei la Campionatul Mondial din 2019, iar Germania îi va lua locul Spaniei, în play-off-ul de calificare împotriva Portugaliei. Dacă această decizie rămâne definitivă, sportul românesc de echipă, aşa cum îl ştim va muri. Naţionala de rugby era unica ce mai conta efectiv la nivel mondial. Iar această gafă ar putea îngropa tot sportul românesc.

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.