Diverse

Evenimentul unic de la Timişoara din toate unghiurile!

ProSport scrie despre un episod rar întâlnit. ASU Poli Timişoara a abandonat meciul cu UTA în minutul 62 din cauza interzicerii suporterilor bănăţeni! Ar fi trebuit să fie o sărbătoare, marţi seara, la Şiria, cu ocazia derby-ului dintre UTA şi ASU Politehnica, terminat însă în minutul 62, după ce timişorenii au scos echipa de pe teren. Lucrurile au degenerat încă înainte de primul fluier al arbitrului, şi aşa întârziat opt minute. Asta deoarece galeria alb-violetă nu a fost lăsată de jandarmerie şi organizatori să intre pe stadion, fiindcă erau în număr mai mare decât li se oferiseră bilete. Ultraşii arădeni s-au solidarizat cu rivalii de moarte şi nu au mai intrat nici ei pe arena din Şiria. În repriza secundă, oaspeţii au scos echipa de pe teren. Ionuţ Popa a declarat după meci că rectorul Politehnicii, Viorel Şerban, a dat acest ordin, notează ProSport.

ProSport scrie despre solidarizarea suporterilor de la UTA!

Fanii timişoreni au reuşit să facă rost de peste 300 de bilete, deşi pe stadion aveau doar 70 de locuri. Galeria a făcut deplasarea cu trenul, iar jandarmii nu i-au lăsat să intre pe „Otto Greffner” şi i-au ţinut într-un ţarc. Lucrurile au degenerat destul de urât, deoarece nici fanii arădeni nu au dorit să intre pe stadion. În semn de proteste, ultraşii utişti au venit până aproape de intrarea în arenă, iar de acolo au scandat împotriva conducerii propriului club şi chiar a lui Ionuţ Popa. Aşadar, fără galerii, atmosfera pe stadion a fost una banală, cu excepţia unei petarde aruncate de arădeni pe teren, care a făcut gaură în gazon, mai notează ProSport despre evenimentele unice de la Arad.

Jucătorii, cuprinşi de tensiunea meciului

Pe teren, s-a jucat fotbal aproape o repriză şi jumătate. Prima ocazie a aparţinut arădenilor, la şutul lui Curtuiuş, care s-a dus lângă bara a doua după ce a trecut paralel prin faţa buturilor. Manea şi Motreanu au fost aproape să se bată după ce primul a căzut uşor lângă jucătorul timişorean, care l-a înjurat, cum că ar simula. Încăierarea s-a potolit până la urmă, iar jocul a continuat. Altfel, Sorescu a fost principala ”gură de tun” a timişorenilor. În minutul 26, din careu, a tras spre centrul porţii, dar Bodea a fost pe fază. A urmat un contraatac rapid al lui Hlistei, care a tras din 14 metri, dar Dur-Bozoancă a intevenit, pe fază, scrie ProSport.

Penalty ratat şi meci terminat înainte de vreme

Timişorenii au primit penalty în minutul 38, când Motreanu a fost faultat de Burlă în careu. Sorescu a executat în dreapta lui Bodea, iar portarul arădean a reuşit să scoată. Ultima ocazie din prima repriză i-a aparţinut lui Hlistei. Cel care a a tras spre poartă, dar mingea l-a lovit pe Curtuiuş şi a ieşit în aut. În repriza a doua nu au fost mari ocazii, iar la o fază care nu anunţa nimic, bănăţenii au decis să retragă echipa de pe teren. Primele indicaţii au venit de la managerul general al timişorenilor, Marius Cociu, care apoi a fost trimis în tribună de arbitru. Centralul le-a dat apoi trei minute de gândire poliştilor. Antrenorul Antonio Foale le-a făcut până la urmă semn să meargă la vestiar, cu toate că unii dintre jucători şi-ar fi dorit ca partida să continue.

Acuze şocante ale lui Ionuţ Popa

Arbitrul a pus punct final meciului şi derby-ul Vestului s-a încheiat în minutul 62. Partida va fi decisă la Comisia de Disciplină şi Etică a FRF, Politehnica urmând a pierde jocul la „masa verde”, cu 3-0. Va fi penalizată cu încă trei puncte şi va fi şi amendată pentru gestul de a părăsi terenul de joc pentru a fi solidată cu suporterii săi, mai explică ProSport situaţia.

Pe urmă, se continuă cu o ipoteză de-a dreptul şocantă lansată de Ionuţ Popa. Managerul general al celor de la UTA Arad! „Mi-a spus cineva că a venit dispoziţie de la rector! Dacă ăştia conduc fotbalul… Fotbalul e într-o degradare permanentă. Am văzut că erau jucători de la Poli care au vrut să joace… Dar dacă rectorul Politehnicii a luat acestă decizie. Probabil, dânsul ne iubeşte fiind de loc din Chişineu-Criş. Lăsând gluma la o parte, trebuia să joace până la capăt. Au început mai târziu din respect faţă de suporteri şi i-am înţeles. Dar să retragi echipa, înseamnă că îţi baţi joc de echipă. Acum vor pierde meciul şi vor lua şi amendă”, a declarat Ionuţ Popa.

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.