FABULOS! Din curtea Rapidului, direct la… Barcelona!

ProSport
Ionut Stancu, Nicolae Mitea. Foto: Fanatik. Articol: ProSport

ProSport pune pe tapet o poveste incredibilă. A unui fotbalist care se anunţa un nume uriaş în lumea fotbalului. Şi care a făcut ultimul an de juniorat, chiar la Rapid. Apoi a fost la un pas să plece la marea Barcelona! Ionuţ Chirilă a antrenat la Chiajna şi e cel care i-a lansat la Dinamo pe unii ca Hîldan, Florentin Petre sau Tararache. El a fost şi cel care l-a antrenat şi protejat pe Nicolae Mitea, iar acum la ProSport a povestit un episod extraordinar din cariera celui poreclit „Nicky”. A refuzat să-şi pună semnătura pe un contract cu Barcelona, după ce Guardiola şi marele Bernd Schuster l-au dorit insistent.

Dezvăluiri făcute la ProSport LIVE

elefant.ro%20

Acum, Ionuţ Chirilă, a povestit la ProSport LIVE ce şansă a ratat Mitea şi chiar dacă nu a detaliat a dat de înţeles că jucătorul a fost „furat” de un impresar. „Dacă mă asculta avea 30 de milioane în cont şi trăia în Barcelona. Mitea era ‘semnat’ la Barcelona, doar să-şi pună semnătura pe contract, era rezolvat totul, a spus Chirilă la ProSport LIVE. Apoi, a detaliat. „El a renunţat la Barcelona… Guardiola îl văzuse. O săptămână l-a supravegheat o comisie, una condusă de Schuster şi cinci jucători. Au zis: E ca Saviola. Îl luăm. Preşedintele şi patru avocaţi au făcut contractul după ce văzuseră documentele FRF prin care Mitea era declarat jucător liber de către Rapid. Gata, luăm cartea verde, e jucătorul Barcelonei.”

Nicolae Mitea are acum 33 ani

„Îi aduceau şi unul dintre părinţi, fiindcă el era minor, iar părintele avea loc de muncă, casă, masă… a fost odată Mitea, aşa să dai titlul! Dar, el nu a mai semnat… Nici nu mai contează ce a fost atunci”, a comentat antrenorul dând de înţeles că fotbalistul ce acum va împlini 33 de ani a fost „direcţionat” de un impresar român, extrem de influent. Episodul s-a petrecut în 2002 şi apoi Mitea a ajuns la Ajax. Atunci era un copil, avea 16 ani. Pentru mine a fost un vârf, nu mijlocaş. Era ca Saviola, avea un stâng incredibil, viteză. În meciul României cu Macedonia a marcat două goluri ca vârf. El nu era un cărător, era acolo unde trebuia, pe ultimii cinci metri! Hop şi gol! O mobilitate fantastică, un jucător genial căruia i-ar mai fi trebuit puţină minte pentru a se desăvârşi”, a explicat Ionuţ Chirilă.

LĂSAȚI UN MESAJ