Istorie

POVESTE / Eroul rapidist Alexandru Postolache

Despre Rapidul interbelic, cel care încă juca doar la nivel de Bucureşti, informaţiile sunt puţine. Există însă câteva poveşti de excepţie. Pe care vom încerca, treptat să le punem pe tapet. Puţini ştiu detalii despre Alexandru Postolache. Acesta a făcut parte din lotul Rapidului care a jucat pentru prima dată în cel dintâi eşalon al României. Se întâmpla în 1932-1933. De altfel 1933 a fost şi ultimul an care l-a surprins în tricoul vişiniu. Povestea sa se pierde în gaura uriaşă pe care timpul o întinde cu mare repeziciune.

Jucător la CFR Bucureşti între 1929 şi 1933, erou naţional în 1944

Alexandru Postolache nu a fost doar jucător la CFR Bucureşti, aşa cum se numea pe atunci Rapid. Ci şi erou naţional! Fotbalist activ al echipei născute la Atelierele Griviţa, Postolache a luptat în cel de-al doilea război mondial. În luptele aeriene duse în toamna lui 1944, pe frontul antifascist, fostul înaintaş şi-a pierdut în mod tragic viaţa. motiv pentru care a şi fost decorat post-mortem. Mai mult, o stradă din Bucureşti îi poartă numele. Locaţia acesteia se poate vedea pe harta de mai jos.

Locaţia străzii Sergent Alexandru Postolache

Alexandru Postolache nu a cucerit vreun trofeu pentru Rapid. El plecând chiar înaintea seriei de şapte Cupe ale României pe care echipa din Giuleşti şi le-a trecut în vitrină. După cum se ştie, între 1935 şi 1942.

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.