Extra-Sport

George Copos l-a numit pe Ion Taban preşedinte CA

Ion Taban, 61 de ani, un manager care lucrează de peste două decenii în cadrul businessurilor dezvoltate de către omul de afaceri George Copos, a fost promovat! În funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie din cadrul ANA Tower. Proiectul imobiliar ridicat de către antreprenor în Capitală. Investiţia în acest proiect se ridică la circa 50 de milioane de euro. Anterior, Ion Taban a ocupat funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al ANA Hotels. Cea mai mare companie hotelieră de pe plan local, controlată de familia Copos. Însă, mai bine de două decenii din cariera lui Ion Taban sunt legate de businessurile dezvoltate de către George Copos.

Ion Taban implicat în toate afacerile lui George Copos

Conform datelor din CV-ul managerului, Ion Taban a fost în perioada 1991 -1999 asociat şi vicepreşedinte pe probleme economice în cadrul grupului de societăţi ANA. De asemenea, în perioada 1996-1999, el a fost membru în Consiliul de Administraţie ANA IMEP din Piteşti. Business vândut de către George Copos anul trecut către japonezii de la Nidec. În plus, Ion Taban a fost mai mulţi ani preşedinte al Consiliilor de Administraţie ale ANA Holding, ANA IMEP şi Rapid Bucureşti. Businessuri în care George Copos este sau a fost acţionar.

ANA Tower va avea 24 etaje şi peste 100 metri înălţime!

Proiectul Ana To­wer din zona Expoziţiei din Capitală va avea 24 de etaje şi o înălţime de peste 100 de metri. Suprafaţa închiriabilă va fi de 33.000 mp, cu aproxi­ma­tiv 1.300 mp per etaj. Iar parcarea va avea 450 de locuri. Printre com­pa­ni­ile aflate în discuţii cu George Copos pentru închiriere se află şi PwC. Care ar putea contracta 8.000 mp de birouri după 2020. Atunci când expiră con­tractul în derulare pentru actualul sediu din clădirea Lakeview a NEPI-Rockcastle din zona Barbu Văcărescu, conform celor mai recente date.

Situat lângă Crowne Plaza

Proiectul de birouri se află aproape de Crowne Plaza, una dintre unităţile hoteliere din portofoliul ANA Hotels. Companie care deţine şi operează şi hotelurile Athenee Palace Hilton din Capitală, Sport, Bradul şi Poiana din Poiana Braşov, de patru stele. Precum şi Europa, din Eforie Nord, de patru stele. În funcţia de vicepreşedinte al Consiliului de Administraţie al ANA Hotels, Ion Taban a fost înlocuit de către Rodica Liliana Mateiaş. Care a lucrat pentru compania de consultanţă PwC. De altfel, tot de la PwC, ANA Hotels l-a recrutat şi pe Vasile Iuga şi l-a numit în funcţia de preşedinte al Consiliului de Administraţie. Vasile Iuga a ocupat anterior funcţia de country managing partner al  PwC în România.

ANA Hotels, profit în creştere

Grupul ANA Hotels dispune de o capacitate totală de cazare de 975 de camere în hoteluri! Astfel, este cea mai mare companie hotelieră de pe piaţa locală. Anul trecut, compania ANA Hotels a finalizat cu afaceri de 141 mil. lei (31 mil. euro) şi un profit net de 19,6 mil. lei. Faţă de afaceri de 127 mil. lei (28 mil. euro) şi profit net de 13,4 mil. lei anul anterior. Asta arată datele de la Ministerul de Finanţe. Compania ANA Hotels va finaliza anul acesta cu venituri mai mari cu 6% din cazare faţă de anul trecut, potrivit şefei companiei.

Sursa: zf.ro

S-ar putea sa te intereseze

6 Comments

 1. Cand terminam cu tovarasul Copos ?! A tras destui bani de la Rapid.
  NU il respect pe Becali, DAR il respect pentru ce a facut pentru Steaua !
  Steaua a mers OK si cu Becali in inchisoare.
  Respect pe cei care acum fac ceva pentru RAPID !

 2. George Copos sufera mult chiar si dupa atatia ani de cand a lasat Rapidul. El nu a vrut raul echipei, dar se ajunsese foarte departe cu contestatiile. Unde sunt acum cei cu crucea si coliva pe treptele tribunalului? Cu ce au ajutat Rapidul? Fix cu nimic. S-a facut numai rau. de fapt se pare ca G Copos a fost practic alungat cand a icercat sa scuture echipa de capusele care o sufocau. Nu a reusit.
  De revenit nu cred ca mai revine, cel putin nu direct, singur, dar cine stie?
  Doamne ajuta!
  FZR

 3. Pai ce mai stai? Scrie scrisoarea, aduna semnaturi si o publicam pe site. Ca toata lumea vrea ceva „dar sa faca altii”!

 4. puteti sa ma injurati cit vreti , dar eu am , inca , sperante ca intr-o zi copos va reveni la „farmecul vietii”.
  in care din formele organizatorice (asociatii) nu stiu ,si nici nu are importanta !
  am mai spus-o aici de citeva ori , nu pot intelege , in ruptul capului , cum cineva care s-a imbolnavit de virusul numit rapid , sa-r fi putut „vindeca”
  acest om a dus rapidul la niste culmi la care azi , nici nu mai indraznesc sa visez.
  „abandonul” lui s-a produs intr-un moment f.f. greu pentru el si pentru orice alt om , cind era clar ca va fi condamnat si va intra in puscarie .
  cui iar mai fi stat capul la fotbal ?
  o buna parte din suporterii rapidului au gresit enorm fata de el , batjocorind-ul si bucurindu-se de nenorocirea lui.
  daca cineva sa-r fi gindit la ce va urma pentru rapid , si-ar fi inghitit limba.
  eu unul as initia pe acest sait un „referendum” referitor la o posibila scrisoare deschisa prin care
  ia-m cere (ruga) sa revina linga echipa , bineinteles daca va exista o majoritate covarsitoare in acest sens.
  linga ce echipa (academia sau afc) chiar nu are importanta !
  unde ar vrea el !!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.