Pseudotribuna umbrită şi tactica anti AFC Rapid

AFC Rapid Lăcătuş

Lăsăm lin linia lui 41 în spate, după un drum de circa 20 de minute, cu traficul aferent unei zile de sâmbătă după-amiază. În aproximativ o oră, AFC Rapid joacă cu csa steaua. Adică casa sportivă a armatei (cacofonie intenţionată). Bun, până ajungi, de la linia lui 41, la ruşinea de teren propriu-zisă calea e lungă. Fotbal aici se mai joacă pe terenul 5. Un tăpşan, cu gazon totuşi acceptabil, ascuns printre drumuri de ţară ce străbat câmpul parcă nesfârşit dintre marginea Bucureştiului şi judeţul Ilfov. La faţa locului vedem un peisaj câmpenesc. În toată puterea cuvântului, fără vreo exagerare. Se inspectează gazonul, iar între timp vine şi celebra peluză sud stelistă.

Tactica de adormire a „suporterilor” pentru AFC Rapid

Vreo 500, maximum. Mai puţini decât au fost pe Giuleşti că, deh, mai mult nu încap. Iar pe stadionul de lângă Podul Grant s-au mai luat şi la ceartă. Ăştia sunt toţi. La AFC Rapid nu poate intra Stamate din primul minut, fiind accidentat. Se schimbă portarul. Intră Oprea! Soarele arde incredibil de tare pentru o zi de octombrie târziu, exact ca pe ogor, cum e şi terenul steliştilor. Meciul începe prost pentru că steaua marchează repede dintr-un ofsaid de doi metri. Şi, deloc surprinzător, golule  validat. Este clar că bugetul este clar porţionat şi bine distribuit. Şocul vine din tribună. Cântecele sunt atât de penibile şi tonalitatea atât de lălăită încât sunt convins că tactica galeriei steliste este să adoarmă jucătorii oaspeţilor, pentru a fi mai bine surprinşi. La ce sunete scoteau, dacă ar fi avut o tarabă cu hot-dogi şi dacă ai fi mâncat doi, pe urmă te puteai culca fără a avea absolut vreo problemă în a adormi.

Scandare pentru… Lăcătuş?!

Prima repriză s-a împărţit între steliştii care stăteau mai mult trântiţi pe teren şi cei din tribună care se diferenţiau de galeria unei echipe de la ţară doar prin simplul motiv că erau mai mulţi. Distracţia a atins cote alarmante atunci când au început să strige de ţigani. Nu am înţeles iniţial, dar apoi mi-am dat seama că nuanţa de întuneric aproape beznă din tribuna improvizată este de fapt cheia, un soi de mândrie locală. Sau poate celebrul personaj situat vizavi de ei, pe banca gazdelor, care are şi o cântare celebră pe stadioanele din România. Da, da, este vorba despre Marius Lăcătuş! Cel care, la aproape 60 de ani sau cât o avea şi-a arătat calitatea înjurând ca la uşa cortului de morţi şi familie, un puşti de 18 ani. Vorbim despre Narcis Ioniţă, căpitanul de la AFC Rapid care tocmai fusese eliminat. De un arbitru care, între timp, validase alt gol din ofsaid.

Când ai spatele acoperit…

Vânătoarea continua pe teren, iar banca gazdelor semăna cu o latrină metaforică. Nicio surpriză, ne aşteptam. Finalul nici nu mai contează. Istoria va nota doar că AFC Rapid Bucureşti a pierdut cu csa steaua, pe ogorul lor, cu 7-0. Cu tactica de adormire a tribunei întunecate de nuanţa exagerat de închisă, dar şi de treaba bine făcută de arbitrii care au arbitrat „ca la carte”. Iar cei care nu au fost acolo, nu au dreptul să îşi dea cu părerea. Pentru că singurul lucru cu care se evidenţiază csa steaua este cel legat de relaţiile de joc. Normale pentru o echipă care joacă aşa de cinci-şase ani. Pentru că da, steliştii, conform tacticii ştiute, în vară au racolat un club întreg. Este vorba despre Regal Sport. Valoarea jucătorilor este îndoielnică. Dar când ai spatele acoperit, e mai uşor să te concentrezi pe ce ai de făcut în faţă. Nu e nimic, până la urmă csa steaua este cam tipul de formaţie pe care fotbalul românesc actual o merită.

CITEȘTE ȘI  ACS Rapid FNG este lider în L4 și țintește a patra victorie din patru!

… de arbitru

AFC Rapid nu s-a făcut de râs, ba dimpotrivă! Băieţii s-au descurcat onorabil şi şi-au stăpânit nervii exemplar. În condiţiile în care aproape la fiecare contact mâna arbitrului şi fanionul tuşierului erau ridicate în direcţia porţii lui Anton Oprea. Iar la aproape fiecare contact mai dur, galbenul era trecut în carneţel în dreptul numelui unui rapidist. Nu mai contează că la golul 1  şi 3 a fost ofsaid. Nici că înainte de golul 6 a fost fault în atac cât casa. Sau că înaintea ultimului nu a fost dat un penalty clar la Ţep. Mai rămân trei goluri. Poate că AFC Rapid ar fi pierdut oricum, dar măcar exista o brumă de speranţă ca csa steaua să arate onoare. Din păcate am avut aşteptări deşarte de la un club care în întreaga istorie a colecţionat doar o salbă de pete… Rămâne experienţa şi imaginea celor 500 care strigau de Becali. Şi de rău de era, poate că în sufletul lor sperau să îi cheme în decembrie cu colindul, la palat. S-ar încadra de minune în peisaj!

3 Comments

  1. Nu știu ce fani sunt aia, dar sigur se încadrează la categoria pușcăriași proaspăt eliberați,…

  2. Si nu numai pe Narcis l-a înjurat,a înjurat ca la usa cortului toată echipa.Ba mai mult când a fost eliminat Narcis il împingea afara din teren unde il asteptau cativa asa zisi suporteri stelisti,gata sa-l linseze,dovadă stau expresiile si înjurăturile folosite de acestia.Marele idol din ghencea in loc sa ia apărarea copilului (Narcis,18 ani)si sa-l protejeze,punea „paie pe foc”alimentand ura suporterilor. Si da,cine nu a fost la meci nu are dreptul sa comenteze.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.