Rapid Bucureşti, campioana Europei în 2023

rapid
Rapid joacă acum la AMFB

Situaţia de la Rapid este mai confuză şi mai gravă chiar şi decât acum un an. De ce, vom detalia zilele următoare, pe măsură ce se va stabili componenţa ligilor municipale. În ciuda acestui fapt, în jurul echipei se vorbeşte despre academii, despre centre de copii şi juniori. Şi, nu în ultimul rând, despre campioni. Luate în această ordine, totul ar avea o logică. Şi s-ar lega perfect ca structură firească a unui club sportiv de acest calibru istoric. Numai că ordinea nu a fost asta, ci una haotică. Cam ca tot ce se întâmplă la Rapid acum. Mai presus însă decât orice, s-a pomenit şi despre Liga Campionilor, ca obiectiv pe termen lung.

Liga a 3-a, unicul obiectiv pentru Rapid

Sigur, nu s-a specificat vreun interval temporal. Însă ne gândim că atunci când apar astfel de planuri, transpunerea lor în realitate este gândită peste ani buni. Mai ales că acum singura ta grijă este cum să ajungi mai repede în liga a 3-a. Nu contează. Vorbele sunt vorbe, faptele contează. Şi noi aşteptăm să vedem cum se va scrie în continuare istoria. Pentru a putea-o mapa aşa cum se cuvine pe cel mai citit site destinat unei echipe sportive din România. Până atunci însă, vom sări puţin din lumea reală în lumea dorinţelor încinse. Şi a gândurilor interzise. Pentru că dacă vorbim despre Rapid în Liga Campionilor, acum când situaţia este mai neagră decât a fost vreodată, discuţia se poate duce şi mai sus.

Şase ani până la centenar

Până la centenar mai sunt şase ani. Teoretic, dacă lucrurile merg şnur din punct de vedere sportiv, Rapid va reveni, până la urmă în Liga 1 fix în 2020. La 97 de ani. De acolo ascensiunea poate continua. Şi se poate îndrepta către Liga Campionilor… Grupele pot fi atinse cel mai repede în 2021. Adică în patru ani. În mod cert nu a gândit nimeni atât de departe. Mai bine zis, atât de aproape. Cert e că este posibil! Şi fiecare rapidist şi-ar dori ca centenarul, în 2023, să rămână în istorie drept unul aparte. Mai realist ar fi un titlu. Dar de ce să nu visăm la Liga Campionilor?! Nu o participare, nu grupele, ci trofeul! Haha! Ce glumă bună, câtă penibilitate…! Aşa ar spune unii… Dar nu e deloc vorba despre asta. Ci despre imaginaţie, despre vorbe şi speranţe. La nivel declarativ şi al minţii putem ajunge oriunde, inclusiv cu mâna pe cel mai râvnit trofeu. Mai sunt şase ani.

AMFB şi realitatea dură

Acum evadăm din vis în viaţa reală şi ne amintim de AMFB. Entitatea care organizează competiţiile unde găsim numele de Rapid Bucureşti. Şi de conferinţa de presă de luni, 21 august, în care vor apărea Pancu şi Nico. Şi de ultimul rezultat al Rapidului… Cam asta a rămas acum din Rapid. Poate fi însă mai mult decât suficient pentru a porni o renaştere furibundă. Sau poate pecetlui mediocritatea care, deocamdată, este fardată cu greu de cuvinte pompoase şi promisiuni continue. Nu ar fi rău deloc ca Rapid să fie campioană a Europei la centenar. Dar, paradoxal, mai important decât asta este să promoveze la mijlocul lui 2018 în liga a 3-a…

Cauti ceva anume si nu gasesti la noi? Nimic mai simplu: cauta pe Google!

6 COMENTARII

 1. A visa nu costa NIMIC…….CINE SE NASTE RAPIDIST ADEVARAT, MOARE RAPIDIST..sper că RAPID NU VA RĂMÂNE DOAR O MÂNA DE OAMENI CI IN CURÂND VA DEVENI UN OCEAN ALB VISINIU…..RAPID TE VOI IUBI LA NESFIRSIT SI INCA O ZI IN PLUS .

 2. Se cramponeazã pt bani , vor bani de la cine va câștiga licitația din toamnã pt alea 0,25% din acțiuni !!! Jmecheria fãcutã de Copos !!!

 3. De la vis la realitate-i cale lunga. Lunga rau !
  Bine ca ne uitam la altii cum se organizeaza si-si urmeaza interesele.
  Conferinta de presa pe 21.08.2017. Sper sa nu fie anuntate , iar bune intentii, ca suntem satui.
  Fapte, vrem fapte.
  Peste doua saptamanai incepe competitia si jucatori nu sunt, antrenor nu e, nume nu e, inscriere nu e.
  Nimic !
  Nu credeti ca e tarziu, deja?

 4. rau n-a facut afc-ul ca a pornit la drum din liga a 5-a si a promovat spectaculos in 4-a, numai ca a plecat cu vagonul plin de datorii iar falimentul va pecetlui soarta acestuia. nu inteleg de ce se cramponeaza cu atata inversunare de un vis himer. fara bani si cu datorii imense n-ai cum sa promovezi in liga a 3-ea si mai ales ca fr. multi dintre jucatorii bun au si parasit afc-ul…