Rapid

Criteriul sportiv nu contează la liga a 4-a!

AMFB a transmis prin intermediul site-ului său cerinţele obligatorii pentru echipele care vor să participe în liga a 4-a, Bucureşti. Acestea pot fi citite în continuare. Înainte de asta însă, trebuie să clarificăm un aspect. Nicăieri nu este stipulat faptul că dreptul sportiv de participare este luat în seamă. Un criteriu care, credem noi, este şi de la sine înţeles, dar şi obligatoriu. Ori lipsa lui din regulament poate reprezenta o portiţă pentru echipele care vor să se înscrie ilegal în liga a 4-a, cu toate că ar trebui să înceapă, normal din liga a 5-a.

Cerinţe obligatorii pentru liga a 4-a

Sigur, totul este încă interpretabil. Poate că va suferi modificările necesare. Cert este că lucrul despre care am scris mai sus nu trebuie neglijat. Până vom vedea ce se va face în acest sens însă, vă prezentăm cele cinci puncte publicate de AMFB. Şi care, o dată îndeplinite permit teoretic oricui să joace în liga a 4-a Bucureşti!

 1. Sa detina dreptul de folosinta asupra unui teren de fotbal omologat (capacitate de min. 200 de locuri, vestiare functionale, precum si restul conditiilor din ROAF). In acest sens, la dosarul de inscriere va fi anexata si o copie a actului care atesta dreptul de folosinta, valabil cel putin pana la data de 30.06.2018;
 2. Sa aiba incheiat contract individual de munca sau conventie civila cu cel putin un antrenor. Care sa detina cel putin Licenta C – UEFA, valabila cel putin pana la data de 30.06.2018. In acest sens, la dosarul de inscriere va fi anexata si o copie a contractului / conventiei civile. Impreuna cu o copie a licentei de antrenor;
 3. Sa nu aiba datorii rezultate din neachitarea penalitatilor sportive, cotizatiilor / taxelor de membru sau drepturi banesti fata de jucatori / antrenori, constatate prin hotarari ale Comisiei pentru Statutul Jucatorului;
 4. Sa depuna un fond de garantie suplimentar, in cuantum de 1000 de lei, in plus fata de fondul de garantie existent. Acest fond (in total, 2000 de lei) nu reprezinta plati in avans pentru eventualele penalitati sportive ori alte datorii, ci garantia ca, in situatia retragerii / excluderii unei echipe din competitie, datoriile acumulate pana in acel moment pot fi achitate;
 5. Sa achite baremurile de arbitraj si observare in contul AMFB, anticipat pentru luna in curs. Mai exact, fiecare club va achita, la inceputul lunii, echivalentul a doua baremuri de arbitraj si observare.

S-ar putea sa te intereseze

4 Comments

 1. Conform anunţului, AFC Rapid caută jucători născuţi între 2003 şi 2011. Suntem absolut convinşi că nu ai mai mult de 14 ani, aşa că nu merge scuza. 🙂 Hai Rapid!

 2. lipsa de transparenta ucide. din cate se pare sansele revenirii noastre sunt aproape nule. daca in alte parti se fac eforturi pt redresarea fobalului autohton la noi nimic la orizont. pacat de minunati fani rapidisti..

 3. se pare ca lucrurile o vor lua din rau in mai rau ! nici pana acum nu s-a spus ce s-a intamplat cu antrenorul Iosif ! despre datoriile istorice … tacere totala ! copii lui Iosif pleaca unul cate unul pe …. banda rulanta ! despre colaborarea cu primaria sectorului 1 …. ce sa mai vorbim ? se stie deja ! cat despre cerintele AMFB-ului …. se vede clar prin postarea pe site-ul propriu ca se vrea sa li se faca loc celor de la c.s. steaua in liga a 4-a …. direct ! sunt sigur ca daca vor acestia …. putem vedea echipa armatei …. chiar si in liga a 3-a ! depinde de …. pretul „corect” !

 4. AFC…ati pus-o!
  Nustati bine laa nici un capitol…
  Antrenor cu licenta….oha.
  Datorii?…sunteti ingropti de-a binelea si doar aici pot spune din ceea ce vad mai sus ca voi nici nu aveti dreptul de a participa pt ca aveti datorii istorice neachitate.Cit despre contracte si conventii civile cu jucatorii???ma face-ti sa rad jur,deja sunteti de balaceanca si nu glumesc sau jignesc si ma tot intreb pina unde mergeti cu nebunia asta ?cu acest afc fantomatic si falimentar?cit de departe puteti sa galopati in absurditate cu astfel de articole?
  Chiar sunt curios care este planul de functionare si cum este el structurat si finantat acest club si cum va face fata cerintelor exprimate de voi in articol…hai sa vedem
  HMMMM…si voi spun-ti ca sunt eu ala rau.
  „Apropo”ADMIN…am fost la selectia de la ACADEMIA AFC(HAHAHAHAHAHA)si ce crede-ti?m-au respins…motivul?nu au grupa pt varsta mea…intelegi ce zic?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.