Istorie

FOTO / Rapid 94, o sărbătoare specială

E 16:52. Oamenii deja sunt în tribune, deşi căldura este aproape insuportabilă. Aerul încins şi soarele arzător nu prea le dau vreo şansă celor care au ales să vină la evenimentul organizat de CS Rapid. Cu ocazia a 94 de ani de la momentul înfiinţării Rapidului nostru drag. Urmează cinci meciuri de Old Boys între patru echipe, echipele de seniori ale Rapidului, Petrolului, Progresului şi Craiovei Maxima. Cele din urmă se întâlnesc în prima dispută. Deja este 17:39. Se întârzie puţin startul programat. Fiul lui Adrian Păunescu ne cântă imnul de la cenrul terenului. Emoţii multe! În tribune se strâng spre 3000 de suporteri! Dintre care şi nume uriaşe precum Gabriela Szabo sau Violeta Beclea-Szekely. Ca să nu mai vorbim despre componenţii actuali ai echipelor CS Rapid.

Sportivii CS Rapid, premiaţi

Sunt toţi la loc de cinste, la tribuna 0. Au fost invitaţi, fără excepţie, pentru a se bucura cum se cuvine de această sărbătoare specială. Până aici oraganizarea este impecabilă! În pauzele meciurilor, echipele de handbal, volei, polo, popice sau karate coboară pentru a fi premiate. Momente superbe! Între timp se consumă primul meci de apogeu sufletesc. Rapid iese de la cabine pentru a juca cu Petrolul! Ce meci… Fiecare partidă ţine 30 de minute, iar a doua, care tocmai se joacă se va dovedi a fi şi cea mai echilibrată. Rapid se impune cu 1-0 prin golul înscris de fostul mare decar al Rapidului, Constantin Schumacher. O evoluţie ca în vremurile bune! Însă nu e el singurul nume important care face parte din lotul cu care Rapid Old Boys abordează această sărbătoare minunată.

Lotul Rapid Old Boys

Leontin Toader, Florentin Rădulescu, Ştefan Nanu, Ion Ispas, Marian Grigore, Florin Motroc, Nicolae Constantin, Mugur Bolohan, Valentin Negru, Valentin Bădoi, Constantin Schumacher, Mihai Iosif, Marius Măldărăşanu, Cezar Zanfir, Rodin Voinea, Fănel Ţîră, Dumitru Tîrţău şi Vasile Caciureac. Acesta e lotul! Ei sunt numele de poveste care au adus iar mii de oameni în tribune. Din păcate, Adrian Iencsi, Cristi Dulca, Daniel Pancu, Mugurel Buga şi Jean Barbu nu au fost prezenţi, cu toate că au fost anunţaţi. În schimb, Iosif Damaschin, Florică Drăghici sau Ion Manu au preferat să urmărească fie de pe bancă, fie din tribună evenimentul. Momente de respiro nu există. După victorie, Valy Caciureac mai face o rundă de premieri, cât îşi trag băieţii sufletul. Fiindcă Rapid joacă din nou, acum cu Progresul. Rezultă un meci mult mai spectaculos, dar tot o victorie a Rapidului!

CS Rapid polo

CS Rapid karate

Marius Măldărăşanu şi More Tîrţău au făcut spectacol

De data asta cu 3-2. Primul care îşi face simţită prezenţa pe teren este Marius Măldărăşanu. El punctează după o cursă fabuloasă, ca în vremurile bune, de vreo 40 de metri! Şi fie vorba între noi, Măldă, minus vreo câteva fire de păr pe partea frontală, arată exact ca în vremea în care scria istorie pentru Rapid. Chiar dacă între timp a ajuns la 42 de ani! Apoi, More… Celebrul Tîrţău, un atacant de rasă al Giuleştiului în anii ’90, reuşeşte o dublă prin care Rapid îşi cam asigură locul 1 la acest turneu. Sigur, e prea puţin important acest aspect, însă e totuşi un detaliu care ne face sărbătoarea şi mai frumoasă. În încheierea maratonului de bucurie, Rapid Old Boys are meci cu Craiova Maxima. O dispută interesantă, chiar dacă acolo joacă şi un om care nu prea avea ce căuta la sărbătoare. Acum doi ani, antrenor fiind la CS U Craiova, Sorin Cîrţu a făcut tot ce se putea pentru a retrograda Rapid, deşi nu avea un interes valid. Iar la final a mai şi gratinat această durere cu o perdea groasă de înjurături.

CS Rapid handbal

CS Rapid volei

Fane Ţîră, căpitan!

Sigur, lumea a uitat. Noi însă nu uităm şi condamnăm prezenţa acestui om, chiar dacă a fost component cheie în echipa cu care Rapid tocmai încheie turneul. Nu mai batem, se termină 1-1, însă sunt doar detalii. Sunt aproape patru ore de când sărbătoarea a început, iar cireşele de pe tort au fost reprezentate de golul lui Vasile Caciureac şi cupa ridicată deasupra capului de căpitanul Fane Ţîră. Momentul neplăcut e reprezentat de accidentarea lui Miţă Iosif. Actualul antrenor de la Rapid, cel care a reuşit promovarea din liga a 5-a în liga a 4-a, şi unul dintre cei mai activi oameni în fiecare dintre cele trei meciuri suferă o leziune musculară în timpul unui sprint care l-ar fi lăsat singur cu portarul. Aşa cum e normal, Mihai e schimbat…

CS Rapid popice

Suporterii nu au mai suportat căldura

Din păcate maratonul fotbalistic, care s-a suprapus cu toropeala aerului de pe Giuleşti a făcut ca bucuria finală să fie celebrată alături de aproximativ 1000 de suporteri. Adică o treime din cât fuseseră iniţial în tribunele bătrânului stadion Giuleşti. Totul s-a terminat şi plecăm fericiţi acasă! Organizarea a fost bună. Ne-am fi dorit să spunem chiar excelentă, însă ea a fost umbrită de un episod grotesc, care nu avea ce să caute la o sărbătoare a Rapidului. Nu scriem însă despre el aici, fiindcă îi vom dedica o secţiune specială. Până atunci să ne concentrăm iar pe lucrurile bune petrecute la acest eveniment organizat de CS Rapid Bucureşti şi de partenerii săi şi pe bucuria de a putea vedea, în interval de doar câteva ore o concentrare atât de mare de legende şi valori, din toată istoria Rapidului. Iar în încheiere vă reamintim, Rapid trăieşte! La Mulţi Ani, Rapidule!

S-ar putea sa te intereseze

3 Comments

  1. Si Pancu…omul care devenise idolul ultimilor ani…n-a avut timp macar o jumatate de ora…ce trist…

  2. Ai perfectă dreptate ! Mai trebuia Lacatus, Piturca, Soarece si Prepelită ( ultimii trei de la FC Scormonesti ) si veneam si eu acasă incaltat cu bocancii de schi din ’83, când făceam armata la ” vânători de munte „. Si-i călcam pe gât !!!…

  3. Nu inteleg cine ii cheama pe Badoi sau pe Bolohan ….. e o rusine sa ii vad in poza aia 🙁

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.