Fotbal internaționalGica Hagi

EXCLUSIV / Cum a evitat Hagi un război civil în Istanbul

O poveste care nu are legătură cu Rapid, dar pe care nu am văzut-o până acum în presa românească. Cel puţin nu în mediul online. Care a devenit, inevitabil, etalonul în domeniul de informare. Ori ea, în sine, este una foarte tare. Chiar dacă în centrul ei se află Gheorghe Hagi. Un personaj nu tocmai agreat de suflarea rapidistă. Dar care, independent de voinţa noastră a însemnat şi înseamnă ceva în istoria fotbalului. Într-o epocă plină de interese materiale, se pare că acesta a avut puterea să refuze o ofertă tentantă doar pentru a nu crea nişte tensiuni sociale. Care, în mod cert ar fi avut loc având în vedere cum trăiesc turcii fotbalul. Pentru ei acest fenomen chiar este ceva peste viaţă şi moarte.

Două cecuri în alb şi refuzul lui Gheorghe Hagi

Concret, Hagi intrase în ultimul an de contract cu Galata. Conform informaţiilor 1923.ro, patronul lui Fenerbahce l-ar fi sunat pe Giovani Becali şi i-a zis: „Ia avionul şi vino să discutăm. Totul pe cheltuiala mea, doar vino”. La întâlnire, se pare că başkanul i-a dat două cecuri în alb şi i-a zis: „Pe unul scrii cât vrei tu salariul lui Hagi, iar pe celălalt scrii cât vrei tu comisionul tău”. Giovani i-ar fi zis că din punctul lui de vedere e total de acord, fiindcă n-a mai primit în viaţa lui o ofertă ca asta, dar că trebuie să vorbească cu Hagi. L-a sunat pe Hagi din biroul lui. Răspunsul? În momentul acela, Hagi i-a zis că nu poate să facă asta pentru că iese război civil în Istanbul şi se pune rău cu toată lumea. Başkanul a înţeles şi aşa Hagi a rămas la Galatasaray!

Şi-a câştigat statutul de idol în Turcia

Acum e greu de spus dacă decizia pe care Gheorghe Hagi a luat-o atunci are de-a face cu teama de repercusiuni sau pur şi simplu cu conştiinţa lui. Numai că sunt amănunte prea interesante pe care noi le-am aflat şi pe care era păcat să le ţinem doar pentru noi. Decizia pare că a fost una bună. Fiindcă, până la urmă, dincolo de banii în plus pe care îi lua, în mod cert statutul de idol al lui Hagi. Pentru că orice s-ar spune, în Turcia e mai iubit decât în România. Nu e ceva de bine sau de rău, fiindcă aşa cum am spus nu ne interesează de el ca individualitate. Dar povestea este una care trebuie să ajungă la fiecare.

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.