Cristian SapunaruFotbal internațional

Cristi Săpunaru, deturnat de Şumudică?

Cristi Săpunaru părea iniţial decis să onoreze contractul cu Astra Giurgiu pe care îl mai are până în vara lui 2018. Internaţionalul român ar urma să lucreze acolo cu Edi Iordănescu, tehnician alături de care a colaborat excelent şi la Pandurii Târgu Jiu. Numai că ultimele informaţii din presa turcă indică faptul că Marius Şumudică ar face tot posibilul pentru a-l aduce pe Săpun lângă el.

A patra experienţă în străinătate pentru Cristi Săpunaru

Şumudică o va pregăti din această vară pe Kayserispor. Şi cum reunirea va avea loc pe 28 iunie este nevoie ca cele două părţi să ia o decizie cât mai rapidă. Pentru Cristi Săpunaru ar putea fi al treilea campionat străin în care joacă. După cele din Portugalia, unde a evoluat la FC Porto, şi Spania, Real Zaragoza şi Elche. Este de reamintit că Săpun a câştigat o mulţime de trofee cu FC Porto, cel mai important fiind Liga Europa în 2011.

Kayserispor a câştigat Cupa Turciei în 2008

Fără a fi un club de anvergura celor trei giganţi din Istanbul, Kayserispor are totuşi ambiţii mari. Înfiinţată în 1966, cu un an înainte ca Rapid să câştige primul titlu oficial de campioană a României, echipa turcă a participat inclusiv în competiţiile găzduite de UEFA. De două ori. Prima dată în 2006, apoi în 2008. Fiind eliminată mereu, greu, de AZ Alkmaar, respectiv PSG. Cel mai important succes din istoria clubului este Cupa Turciei, câştigată în 2008.

Silvestre Varela este vedeta echipei

În cazul în care Cristi Săpunaru i se va alătura lui Marius Şumudică, va avea colegi de calibru. Internaţionali din Camerun, RD Congo, Slovenia, Insulele Capului Verde, Burkina Faso, Mali sau chiar Turcia. Dincolo de toţi însă, cel mai important jucător din lot, măcar ca nume, este Silvestre Varela. Atacant portughez cu 26 de meciuri la naţională, participând inclusiv la EURO 2012 şi Cupa Mondială din 2014. Mai mult, el a jucat şase sezoane la FC Porto. Acolo unde a fost coleg, între 2009 şi 2012, tocmai cu Cristi Săpunaru!

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.