Diverse

Dramă pentru Buga şi Ilyeş! Miracolul Ripensia

Vinerea de după înălţare, 26 mai, a fost una cu conotaţii importante în fotbalul românesc. În primul rând pentru că s-au decis ultimele două echipe promovate din liga a treia în al doilea eşalon. Sigur, veţi spune că nu interesează pe nimeni acest nivel, cu atât mai mult cu cât Liga 1 este numai o epavă a ceea ce a reprezentat cândva. Doar că această vineri a însemnat revenirea Ripensiei Timişoara în prim planul fotbalului românesc. Într-o luptă acerbă cu Reşiţa sau Deva, Ripi resuscitată în 2012 a renăscut şi a revenit în liga a doua după o pauză de 69 de ani. Fosta mare rivală a Rapidului interbelic şi de patru ori campioană a României trage să revină acolo de unde a fost din drepturi: Liga 1.

Dacă nu promovează UTA, liga 2 va fi o super forţă!

Sigur, mai are de tras, dar performanţa reuşită pe 25 mai este una colosală. Iar liga a doua ar putea fi mult mai interesantă în sezonul decât Liga 1 în sezonul 2017-2018. După dubla lui Claudiu Herea şi victoria şocantă a Baloteştiului, 2-1 pe terenul UT-ei Arad sunt şanse ca, pe lângă Ripensia, să mai avem o multiplă campioană în liga a 2-a. Din perspectiva frăţiei cu suporterii timişoreni, ne-am bucurat mult la eşecum UTA, însă conştientizăm că nu e bine ca această echipă să rămână tot în eşalonul al doilea. Mai ales că în locul ei vine în prima ligă obscura şi necunoscuta Sepsi Sfântu Gheorghe. În sfârşit, UTA mai are şansa barajului. Care, spre binele fotbalului românesc, ar trebui câştigat.

Buga şi Ilyeş au terminat în genunchi sezonul

Dacă nu, în eşalonul secund pentru sezonul viitor vom avea aşa: UTA Arad, Ripensia Timişoara şi, poate, FC Argeş. SCM Piteşti a promovat detaşat din seria ei, aşa că sperăm ca Primăria să ajungă la un numitor comun cu autorităţile abilitate, care pot asigura această succesiune. Nu de alta, dar şi primele două mai sus menţionate au fost renăscute. Nu e o ruşine. Important este ca tradiţia să fie dusă mai departe. Pe lângă aceşti trei monştri sacri ai fotbalului mai avem însă şi Ştiinţa Miroslava. O echipă dintr-o comună ieşeană care a lăsat în lacrimi doi foşti mari jucători ai Rapidului. Tot sezonul, în seria lor, AFC Hărman a lui Mugurel Buga s-a luptat cu AFK Miercurea Ciuc a lui Robert Ilyeş până în ultimul moment. Dar a doua a pierdut acasă cu Miroslava în ultima etapă, iar braşovenii au fost egalaţi în prelungiri, fiindcă altfel erau promovaţi.

Ştiinţa Miroslava şi-a revenit după doi ani

Marea bombă a fost semnată de CSM Paşcani, ei egalând la Hărman pe final. Con-judeţenii Miroslavei. Şi astfel Ştiinţa a reuşit un miracol. Un miracol care însă are o logică. Acum doi ani, Ştiinţa Miroslava controlase aproape în totalitate seria ei, iar în ultima etapă avea nevoie de un egal măcar cu Bucovina Pojorâta pentru a sărbători promovarea. Adversarii nu au fost de acord, au câştigat cu 2-1 şi Ştiinţa Miroslava a fost aruncată în desnădejde. Roata s-a întors acum. Din păcate, Mugurel Buga şi Robert Ilyeş, doi oameni exponenţiali pentru istoria Rapidului, au fost victime. Dar mai este timp, mai sunt sezoane, şi suntem convinşi că toate proiectele solide vor scoate într-un final capul acolo unde trebuie. Până atunci însă, să salutăm revenirea Ripensiei. Şi să aşteptăm cu nerăbdare noi dueluri de foc cu Rapid. Chiar dacă încă nu ştim când vor avea ele loc!

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.