Alte sporturiInterviuri

EXCLUSIV / Interviu cu Andreea Trăilă

Andreea Trăilă este, probabil, cea mai frumoasă handbalistă din România. Spre norocul nostru, blonda de 25 de ani joacă la CS Rapid. Şi o face chiar foarte bine! Asta fiindcă pe lângă fotografiile superbe pe care vi le-am prezentat deja, Andreea este capabilă şi de evoluţii impecabile. În fapt, Trăilă a marcat câteva zeci de goluri pentru giuleştence în turul de campionat şi este una dintre golgheterele echipei. Bucureşteanca a avut amabilitatea să acorde un interviu exclusiv pentru 1923.ro în care a vorbit mai ales despre experienţa pe care i-a oferit-o Rapid până acum. O experienţă care a început în vara acestui an. Ea neavând vreo legătură cu formaţia de lângă Podul Grant până atunci.

Andreea Trăilă s-a apucat de handbal în 2003

Până la interviul propriu zis însă, vom face o scurtă prezentare a Andreei Trăilă. Sportivă născută pe 30 noiembrie 1991. Andreea s-a apucat de handbal la 12 ani, în 2003. Când Rapid câştiga al treilea titlu oficial şi ultimul până acum la fotbal. Prima echipă a fost aceea a Colegiului Tehnic Media, unde a şi stat cel mai mult până acum. 7 ani! Până în 2010, când şi-a terminat junioratul. Cum s-a remarcat rapid ca o handbalistă talentată, Andreea Trăilă a mers la Rulmentul Braşov. A stat acolo un an, apoi încă unul la CSM Bacău pentru ca între 2012 şi 2016 să joace acasă, la Ştiinţa Bucureşti. În iulie a început aventura giuleşteană despre care o lăsăm pe Andreea Trăilă să ne vorbească în continuare!

Spune-ne, te rugăm, cum ai ajuns să joci pentru CS Rapid?

Vreau să fac performanţă, fapt care m-a determinat să vin la acestă echipă frumoasă, cu rezultate notabile. Şi nu în ultimul rând pentru că ştiam că la Rapid este o echipa tehnică foarte bună, datorită experienţei şi priceperii domnului profesor Vasile Mărgulescu. Pentru mine CS Rapid a fost cea mai bună alegere pe care o puteam face în vara lui 2016!

Cum perceapeai Rapid înainte să vii şi cum percepi clubul acum, ca parte a lui?

Toată lumea ştie că CS Rapid este un club cu o istorie impresionantă şi cu o susţinere superbă din partea suporterilor! La multe sporturi, dar eu mă refer aici strict la echipa de handbal. Îmi doream să fac performanţă şi mi s-a părut că este cel mai bun loc pentru asta. Acum mă simt integrată perfect. Şi simt pe pielea mea această istorie uriaşă despre care înainte doar auzisem. E fantastic să joc la CS Rapid! Mai ales că, repet, echipa managerială este una foarte bună şi profesionistă.

Andreea se gândeşte doar la promovare!

Cum ţi se pare, în particular, să joci în Sala Rapid?

Este o sală cu mult potenţial de a fi una de nivel european cu ceva investiţii. Totuşi, până acestea vor veni, trebuie să spun că, personal, mă simt excelent să joc aici! Este ambientul perfect să îmi fac jocul, să dau goluri. Acest lucru se datorează acusticii. Sigur, pentru că galeria o face să vibreze şi ne împinge de la spate meci de meci!

Care sunt obiectivele pe care le ai pe termen scurt, mediu şi lung la Rapid? Este o rampă de lansare în străinătate?

Mă gândesc la multe… Dar, deocamdată, doresc să contribui la promovarea echipei în prima ligă. Ne concentrăm şi muncim de la meci la meci pentru acest obiectiv. Vorbim de un sport de echipă şi nu de o listă sau de un record personal. Merg pe premisa că prin muncă, tenacitate şi perseverenţă, o dată cu rezultatele vin la pachet şi trofeele. Sigur, acum este vorba despre o promovare. Sunt însă convinsă că pe viitor putem mai mult, putem lua şi trofee. Visez la asta! Şi, da, mă gândesc pentru viitor şi la un transfer în străinătate. Aş fi ipocrită să pretind altceva! Doar că cel mai important acum este să promovăm. Nimic altceva.

Care este cel mai mare vis pe care îl ai?

Păi, profesional vreau să ridic deasupra capului măcar un trofeu cu greutate în handbal. Până la urmă de mică de asta m-am apucat de acest sport, să am succes, să rămân cu ceva de care să îmi aduc aminte toată viaţa! Iar personal, încă visez (râde).

A dat la zăpadă pe Giuleşti, pentru a se antrena

Ai fost vreodată la un meci de fotbal al Rapidului, pe stadionul Giuleşti?

Nu am fost, dar mă pot lăuda cu faptul că am „salutat” terenul de fotbal la câteva antrenamente. Şi cum multe dintre antrenamentele alea au fost chiar în perioada în care s-au depus zăpezi masive pe gazon, am dat şi ceva la zăpadă! Asta ca bonus… Noroc că suntem antrenate, sportive, că altfel sigur făceam un pic de febră musculară (râde cu poftă).

Dacă ar fi să faci un top cinci al hobby-urilor tale, acesta ar arăta…

De cinci ori handbal (cu voce hotărâtă)! Eh, dar dacă mai rămâne timp, mă mai delectez şi cu alte plăceri… Shopping, călătorii, natură, plajă, mare, muzică, fashion… Ah, şi să nu uit mâncarea! Paste şi KFC! Toooată România mănâncă acolo, nu?! (râde) Şi ca cireaşă de pe tort aş combina filmele bune şi popcornul.

Care este modelul din handbal al Andreei Trăilă?

Jucătoarea maghiară Anita Gorbicz.

Un mesaj pentru suporterii rapidişti, te rugăm!

Suntem peste tot acasă
Porţile ni se deschid
Nu-i echipă mai frumoasă
Şi iubită ca Rapid!
Rapid! Rapid!
Bis. Bis. Bis.

S-ar putea sa te intereseze

2 Comments

  1. Cand vezi o sportiva si buna pe teren si frumoasa (si mai ales, rapidista), nu poti decat sa-i urezi succes !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.