ANALIZĂ / Să nu facem trafic de istorie!

giulesti

Palmaresul nu este ceva palpabil. Nu este ceva cuantificabil material! De ce? Pentru că pur şi simplu este un set de entităţi nemateriale. Pentru a înţelege mai bine, să comparăm Rapidul cu un elev. Un elev olimpic, care până în clasa a opta ia 15 locuri I la Olimpiadele de Română, Matematică, Fizică, Chimie, Biologie, Informatică, Istorie, Geografie sau orice altceva. Multe diplome, şi mai multe medalii. Totuşi, acest puşti provine dintr-o familie săracă. Distincţiile nu-i ţin de foame, pentru că vin doar hârtii şi tinichele cu valoare sentimentală.

Rapid e copilul

Fără bancnotele atât de necesare traiului zilnic. Familia nu îl mai poate ajuta să reuşească în viaţă. Aşa că, la 15 ani, copilul alege calea unei vieţi mai bune. Pleacă în străinătate să muncească şi să îşi continue studiile. Nu rupe de tot legătura cu ai lui, dar vorbeşte din ce în ce mai rar. Este tot mai separat de familie. Întrebarea este distincţiile le primeşte familia înapoi? Şi nu, nu ne referim la diplome şi medalii, ci la acele locuri 1 câştigate. În registrele unde au fost inscripţionate vor rămâne pe veci. Este o situaţie similară şi cu Rapidul. Clubul de lângă Podul Grant este copilul şi nimeni nu îi poate lua sau diviza distincţiile. Pentru că este imposibil din punct de vedere logic!

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

În 1994, UFC Rapid s-a desprins de CS. Logic, a luat şi palmaresul

Aşadar, urmând şirul firesc al istoriei, doar AFC Rapid poate fi acel copil care a câştigat tot. Vă explicăm şi de ce. În 1994, când George Copos a preluat echipa de fotbal, aceasta s-a desprins de la CS Rapid. Clubul Sportiv nu a mai avut echipă de fotbal. UFC Rapid a devenit numele asociaţiei sportive. Iar o separare, ca şi în cazul copilului plecat de mic din sânul familiei, nu poate fi completă decât cu bagajul de reuşite pe care acest club l-a avut de-a lungul timpului. Aşadar, în 1994, UFC Rapid s-a separat de Clubul Sportiv şi a luat tot ce i se cuvenea echipei de fotbal. Apoi, în 2001, UFC a devenit AFC. Prin nişte artificii pe care legea i le-a permis, prima societate a fost falimentată, dar a apărut a doua.

CITEȘTE ȘI  VIDEO | Rapid II - fcsb II 2-0. Ioniță, în prim plan! Vezi meciul complet

AFC a fondat Rapid SA. Nu a dat bani, ci a contribuit cu notorietatea

Care, din punct de vedere absolut legal a fost continuatorul defunctei asociaţii sportive. Nimeni nu a avut nimic de spus în această privinţă nici atunci şi nici în 1994. Palmaresul era cel din 1923. În 2006, AFC Rapid, asociaţie sportivă, a fost membru fondator al Rapid SA, societate comercială, pe acţiuni. Acest lucru este foarte important de menţionat, pentru că AFC Rapid nu a contribuit financiar. Nu, ci prin patrimoniu, anume darea în folosinţă a însemnelor, culorilor şi palmaresului, aşadar ale istoriilor. Dacă excludem din start asocierea dintre cele două entităţi, facem o mare greşeală pentru că Rapid SA, în absenţa AFC Rapid ar fi putut porni doar din liga a cincea.

AFC a existat o dată cu Rapid SA

Clauza din contract care prevede ca palmaresul clădit pe structura Rapid SA să revină la AFC Rapid este una cât se poate de clară şi nu lasă loc de interpretări. Bun, atunci unii ar spune că am vorbit că amintirile nu pot fi transferate. Foarte adevărat, doar că, practic, AFC Rapid a existat în paralel cu Rapid SA. Logic, fiind membru fondator. Aşadar, prin faliment, acesta continuă automat totul. Mai ales că acest lucru este stipulat negru pe alb. Deci anularea acestuia nu poate fi consimţită, decât dacă cei care o solicită vor modifica legile… Practic putem spune negru pe alb că AFC Rapid este continuatoarea legitimă a Rapid SA.

Pentru ca CS să aibă palmaresul, are nevoie de acte doveditoare

Ne legăm iar de problema palmaresului 1923-1994 care, la nivel declarativ, este la clubul sportiv. Acest lucru nu poate fi dovedit decât, la fel, pe baza unor acte. Şi în momentul în care nu s-a făcut vreun act care să ateste că UFC Rapid, la desprinderea de clubul sportiv în 1994, a lăsat în urmă palmaresul dobândit de echipa de fotbal până atunci, ar fi ilar să mai discutăm despre asta. Pentru că, dacă ar fi aşa, chiar am avea o problemă! Înseamnă că totul a fost, din 1994, o mare minciună, iar Rapidul pe care cu toţii l-am susţinut, ca echipă de fotbal ne referim, nu are decât 22 de ani vechime. Iar dacă nimeni nu s-a sesizat până acum, de ce s-ar întâmpla asta taman în aceste momente?

CITEȘTE ȘI  NEWS ALERT | Află la ce meci ar putea debuta Ioniță II! Bonus: unde s-ar putea juca meciul cu FCU Craiova

Vali Caciureac, influenţată

Suntem ferm convinşi că nici măcar nu are vreo vină doamna Vali Caciureac, cea care a lansat public această ipoteză. Mai mult ca sigur a fost prost informată de anumite persoane. Cu anumite interese. Ori, chiar aşa este, şi „asasinatul economic” despre care cineva vorbea e premeditat de mai bine de două decenii. Iar tu spui că ştii, în 2015 îl mai şi decorezi pe Valerii Moraru… Totul e ciudat, foarte ciudat şi se leagă oarecum cu nişte interese ascunse şi dezinformări flagrante. Şi unele mult mai mari decât cele de care este acuzat Horia Manoliu, preşedintele AFC Rapid. Aşadar, hai să nu facem trafic cu performanţele Rapidului. Pe care acest club le-a obţinut în atâtea decenii de suferinţă!

Alatura-te comunitatii 1923.ro

indicates required

7 Comments

 1. In acest moment toti rapidistii care pot crea un curent de opinie nu tac, ci asteapta verdictul final in privinta falimentului. De ce? Pentru ca in cazul unei hotarari favorabile, Rapidul poate juca in Liga 1. Da, asa cum ai auzit, in liga 1 unde si-a castigat dreptul in mod sportiv. Faptul ca FRF si/sau LPF au decis excluderea Rapidului inaintea ultimei decizii in privinta falimentului, este o incalcare grava a legislatiei.

 2. Nu ne-o luati in nume de rau copii. Am fi fericiti sa putem sustine o echipa … nu suntem ”Gica contra”! Dar, din pacate nu exista nimic doar in negru si, cu atat mai putin doar in alb!
  Spuneti diverse de CAR. Ok si noi spunem. Dar nu vi se pare suspect ca AFC vine cu aceeasi reteta? … Afacere de familie, precum Moraru!
  Idealul ar fi sa se reuneasca totul sub tutela CS. Ca ar fi sustinuta de CAR sau nu, poate mai putin important, dar sa fie o echipa sub tutela AFC fara CC „It`s no good!”.

 3. E clar ca nici una din solutii nu este ideala. Dar faptul ca 1923.ro tine partea AFC nu ajuta la ajungerea celor 2 entitati la un acord. Solutia evidenta este ca AFC sa primeaca in actionariat clubul aristrocatic si CS, eventual si alte nume de rapidisti cu credibilitate. Dar in primul rand ar trebui lamurita problema datoriilor AFC. Si nu e suficient sa spuna Manoliu ca nu are datori. Si Moraru spunea ca poate sa plateasca datoriile cand vrea si uite unde am ajuns. A intrebat cineva pe cei de la Corvinul daca reclama vre-o datorie de la AFC ? Sau pe la federatie , liga a vorbit cineva ? Cand te apuci sa faci o treaba serioasa te asiguri ca pleci fara datorii la drum.
  Daca AFC nu aduce langa ea cateva nume de rapiditi credibili nu are multe sanse. Si in acest moment toti rapidistii care pot crea un curent de opinie tac. Oare de ce ?

 4. In spatele „Miscarii feroviare” se stie cine e. Dar in spatele acestui „trezit din hibernare” numit Afc RAPID cine e? Poate ca lumea normala si cei de la CS RAPID nu vor sa plece la drum cu datorii deja si poate ca nu vor nici sa se mai asocieze cu toti corsicanii care au facut rau fostei echipe. La acest afc cine va trage sforile?

 5. Acest lucru l-am propus deja: toate partile sa se aseze la o masa si sa nu se ridice pana cand nu vor spune: „GATA! NE-AM INTELES!” Dar daca ei prefera sa o ia pe carari diferite, noi nu putem sa le alegem pe amandoua! Ne pare rau! Citeste aici cine este Miscarea CFR propusa ca alternativa si ai sa vezi ca singura diferenta dintre aceasta asociere si o fuziune cu Chiajna sau Voluntari este ca jucam intr-o divizie inferioara, atat si nimic mai mult! http://1923.ro/2016/08/despre-clubul-sportiv-miscarea-cfr/

 6. Sa nu facem trafic de istorie? Eu zic nici sa nu incerce acest site 1923.ro sa faca trafic de influenta si lobby pt niciuna din parti. Mai bine ati face lobby ca ambele parti sa formeze un singur intreg. Sa formeze un club unit, cu oameni capabili si dornici sa faca ceva pt numele RAPID si pt intreaga istorie. Din ce am inteles, Afc Rapid are deja niste datorii de vreo 190k ron sau eur (nu stiu exact).

 7. Cine a scris acest articol ? Cumva Copos sau Manioliu sluga lui ? Domnilor haideți sa ajutam cu totii CS si Mișcarea Feroviară pentru ca este singura curată asa cum trebuie sa fie un adevărat Rapid ! Manoliu a cumpărat / preluat AFC ul de la Copos pentru ca a vrut Copos . Este clar cine e in umbra AFC si nu mai trebuie sa calce vreodată in Giulești pentru ceea ce ne-au facut . Hai Rapidu !

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.