Rapid

RAPID a ajuns minge de ping-pong in disputa LPF vs FRF

LPF a anuntat ieri dimineata ca locul Rapidului in prima liga va fi luat de ACS Timisoara, iar pe seara a anuntat o conferinta de presa extraordinara, in care toata lumea se astepta, Dumnezeu stie din ce motive, ca Rapid sa fie reprimita in prima liga, in urma cererii de inscriere facuta de Moraru, in urma unei asa zise adunari a creditorilor.

Conferinta de presa nu a oferit insa decat pasarea problemei catre Comisia de Disciplina care apartine de FRF, astfel incat LPF, in cazul unei decizii gresite sa fie absolvita de orice vina.

Totul prin batjocorirea sperantelor suporterilor Rapidisti. Chiar si cei care cunosc foarte bine legislatia, din cauza neclaritatii regulementelor FRF / LPF care se schimba de la o zi la alta dupa cum bate vantul intereselor de moment, nu mai stiu ce sa creada si se agata de orice speranta care le ofera iluzia ca RAPIDUL ar putea fi salvat in ultimul moment.

In acest timp, primarul Timisoarei ameninta cu plangeri penale pentru sfidarea justitiei, iar daca e sa privim problema obiectiv, cam are dreptate, in sensul ca, ce rost mai are sa faci afaceri corect si sa-ti platesti datoriile, daca starea de faliment a unei societati este doar asa, o chestie care nu ne intereseaza si pe care nu suntem obligati s-o luam in seama sau sa o respectam cu strictete. Ce rost mai are sa ai firma, sa emiti facturi, sa respecti legea?

Probabil Comisia de Disciplina va pune in aplicare art. 86 pct 6.3 unde se stipuleaza ca:

FRF/LPF/AJF pot controla inopinat sau pot efectua investigații, oricând după admiterea unui club în competiție, pentru a stabili dacă mai sunt întrunite condițiile de admitere. Dacă se descoperă că aceste condiții nu mai sunt îndeplinite după admitere, clubul respectiv este pasibil să suporte sancțiuni disciplinare, respectiv, neprogramarea la jocurile oficiale până la încetarea motivelor, penalitate sportivă sau excludere din competiții.

Sau poate ca vor schimba regulamentul astfel incat sa joace si Rapid si ACS Timisoara, la fel cum au facut cand au oferit doua locuri Craiovei. Ne putem astepta la orice. Un lucru e cert: FOTBALUL ROMANESC ARE MULT MAI MULTA NEVOIE DE RAPID, DECAT ARE RAPID NEVOIE DE FOTBALUL ROMANESC. IAR ASTA SE VEDE DEJA FOARTE CLAR!

S-ar putea sa te intereseze

19 Comments

 1. Abordarea pozitivă la care făceam referire o regăsim in articolul cu titlul : Rapidiști, fara lacrimi Rapid nu moare” . Astfel de articole în care ne regăsim starea de spirit si in care domina optimismul dorim sa citim si sa comentam pe marginea lor.

 2. Nu este asa cum crezi. Dizolvarea continua pana cand singurul lucru care mai ramane de facut este radierea societatii. Daca in august recursul este respins, gata … se radiaza societatea lui moraru…

  Intre timp nu se mai poate face nimic fara suspendarea dizolvarii.

  In practica dizolvarea unei firme este ca o sentinta definitiva . Asta e..

  Mafiotii aia sunt cu morcovul si atunci cand nu trebuie, asa de prosti sunt !

 3. nu sunt specialist in probleme juridice, dar o cale de iesire din situatia prezenta ar fi ca rapid sa ramana in liga 1 si daca pana la sfarsitul campionatului 2016-2017 nu face dovda ca poate iesi cu adevarat din faliment, atunci automat sa fie radiat din acel registru.de fapt tot raul ni se trage de la copos, va mai amntiti zical” se scufunda planeta”, de la d-l Duru c…ru care ne-a trimis in liga a 2-a, cand putea sa ne penlizeze cu niste puncte si nu se fure cele 1,4-1,6 milioane de euro din drepturile de tv. ce ni se cuveneau, ac valerii-apa moarta, si din nou Liga care ar prejudicia cubul de aceasta data cu aproape, 1,2 milioane de euro. pai cu acesti bani pus cei din vanzarea de bilete, etc, clubul era deja salvat.

 4. Atita vreme cit mai exista cai de atac, nimic u este definitiv. Gino si Justin stiu foarte bine asta. Se aici si teama lor. Tu poti sa visezi la liga a cincea curata cit doresti.

 5. subscriu în totalitate la comentariul tău.
  cuvânt cu cuvânt.
  mă îndurerează că ai fost blând.

 6. Eu zic ca singura sansa de suspendare a falimentului sta pe umerii lui moraru !
  Daca omul care a vrut cel mai mult bine R.,asa cum ii place sa zica, marcheaza banul la ANAF -2.5milE- se rezolva,gandindu ma ca ANAF e principalul creditor.

 7. Mulțumesc pentru lămurire. Îmi aduc aminte că am citit la vremea respectivă acel articol, dar din pricina avalanșei de informații și opinii apărute între timp, mi-a scăpat detaliul important – RECURS, nu APEL – și diferențele dintre ele. Totuși, suspendarea deciziei de faliment a fost amânată, și nu respinsă, nu? Bun, nu ne avantajează asta, pentru că amânarea e pentru august, când va fi început de mai multe etape campionatul. Dar dacă atunci se suspendă falimentul înseamnă că Rapid va putea încheia convenții – deci să-și aducă jucători. Înseamnă că putem să ne prezentăm măcar în Liga a 2-a, în loc să dispărem de tot. Știu-știu, fără banii din televizări (aferenți Ligii 1) n-o să rezistăm, pentru că ”patronul” Rapidului e doar creditor (și ăla mai mult din gură). Dar, totuși, un Rapid în Liga a 2-a ar fi mai atractiv decât unul în a 5-a pentru eventuali (…știu, pare utopic) oameni/entități care ar vrea să-l preia (vezi zvonurile despre consorțiul italian sau vorbele despre oameni de afaceri care s-ar băga, dacă ar fi, dacă ar păți…). Însă în ce măsură ar avea șanse suspendarea falimentului? În articole anterioare spuneați că acestea ar exista – dar pe ce s-ar putea baza un complet de judecată în a da o astfel de decizie în august? Sau șansele erau legate doar de participarea echipei în Liga 1, văzută ca un semn de reviriment prin încasări preconizate (din drepturi de televizare, imagine, sponsorizări etc.), pe când acum acestea cam dispar?…

 8. DACA cererea de suspendare a falimentului executoriu se aproba, societatea revine la planul de organizare aprobat in insolventa.
  Pana la judecarea cererii de suspendare a falimentului executoriu, continua dizolvarea societatii. Se recupereaza banii pt creditori. Perfect legal numai ca societatea din spusele lui moraru nu are decat mese si scaune de plastic :((
  Daca cererea de suspendare este respinsa continua dizolvarea.

  Peste toate astea, din cate inteleg exista un termen in care se judeca falimentul. Probabil DACA cererile de suspendare nu au efect si nu se gasesc 4.5milE la data judecarii (definitive) a falimentului, radierea este pusa in aplicare. Dupa cum stim justitia RO cred ca o sa mai dea un termen.

  Din cauza faptului ca INSUSI patronul moraru este cel care a cauzat falimentul executoriu,din lipsa de E poate rea vointa sigur prostie, nesuspendarea dizolvarii nu poate duce la prejudicii.
  Este responsabilitatea patronului sa achite datoriile si nu poate fi invinovatit statul de ceva necurat/ilegal din moment ce i s au acordat sanse mai bine de 6 luni!!

  *Nu sunt specialist, asta am inteles eu din ce am citit pe aici si din presa !

 9. Luni va fi verificata daca este adevarata sau nu, la Comisia de Disciplina a FRF.

 10. Decizia nu poate fi atacata cu APEL, ci doar cu RECURS. Adica doar daca a comis judecatorul o eroare legala atunci cand a luat decizia, poate fi admis recursul cu trimiterea cauzei spre rejudecare. Greseala cea mare a fost ca nu s-au facut la timp demersurile pentru SUSPENDAREA executarii sentintei Tribunalului Bucuresti. Ce-am zis aici e teorie, pentru ca in practica, am explicat pe site clar, ca nici daca am juca in liga 1 nu am avea castig de cauza la recurs si decizia de faliment va ramane definitiva! Articol scris in urma cu 3 saptamani: http://1923.ro/2016/06/pregatiti-va-pentru-ce-e-mai-rau-rapid/

 11. Eu am o nedumerire, provenită din faptul că nu am cunoștințe juridice și încerc să înțeleg situația de ansamblu din ceea ce scriu sau spun unii sau alții, fie obiectivi sau părtinitori. Înțeleg că societatea F.C. Rapid (sau cum s-o chema ea complet) e în ”faliment executoriu” și dizolvare. Deci se întreprind operațiunile specifice acestui stadiu din existența sa, având ca finalitate radierea societății. Dar încă nu s-a judecat apelul făcut de Rapid, ci doar cereri de suspendare a deciziei de faliment (respinse sau amânate). Ce se întâmplă însă dacă apelul va fi câștigat? Fie și la data stabilită (ceva prin septembrie, dacă am reținut bine) – deși sincer, la cum merg termenele justiției în România, impresia mea e că o să se mai amâne și ăla cel puțin o dată. Deci – ce se întâmplă atunci, cu toate operațiunile astea ”executorii” de dizolvare? N-ar reprezenta ele, prin faptul că s-au derulat, prejudicii aduse unei societăți care, iată, nu mai este în faliment (prin câștigarea apelului)? Eu asta cu ”decizia este executorie, chiar dacă nu este finală” n-o înțeleg. Call me stupid – cum ar spune francezul – dar dacă poate cineva să-mi și explice ce și cum, poate reușesc să pricep.

 12. Poate verifica cineva afirmatia asta : „Decizia Tribunalului este executorie, produce efecte imediat, chiar dacă nu este definitivă. În acest moment, SC Rapid SA este în dizolvare, nu mai este membru FRF sau LPF, conform regulamentelor proprii. Deci nu mai poate juca la niciun nivel”
  Afirmatia pare indreptatita dar trebuie verificata de cineva care se pricepe.

 13. Nu putem vorbi doar despre o manifestare sportiva cand conditiile participarii in competitiile nationale prevad, printre altele, obligativitatea organizarii cluburilor in organizatii juridice de drept privat. Stim cel mai bine cat de greu este sa echilibrezi ratiunea cu emotiile pe care ti le ofera calitatea de rapidist, dar nu suntem in niciun caz promotorii iluziilor desarte. Si paradoxul e ca ne dorim din tot sufletul sa nu avem dreptate!

 14. Altona, mai citeste si tu info. Rapid ESTE in faliment executoriu de pe 13iunie.
  Rapid ESTE in dizolvare.
  Pana acum s a cerut SUSPENDAREA falimentului executoriu.

  Esti complet aerian.

 15. Cu mici exceptii ,echipele din liga1 si liga 2 sunat finantate direct sau indirect din bani de la buget( de stat sau local). Asadar asistam la un campionat de liga 1 in care se confrunta primariile si consiile locale intre ele. Acestea isi fac reclama parca ar fi soc comerciale. Penibil…

 16. 1923, poate ca aveti dreptate dar abordarea voastră fata de noua situație e mult prea tranșanta.,,Afacere corecta” ….. Uitati ca vorbim despre o manifestare sportiva nu de o afacere. Pana si Gino Iorgulescu, Dragomir spun ca dreptul de a juca a fost câștigat PE TEREN pe cale de consecință sa jucam in liga 1 tot pe teren. Voi sunteti de acord cu Primarul Timișoarei care e clar ca reacționează strict din interes. Sunt convins ca toti Rapidiștii cred in sufletul lor ca ceva pozitiv se va întâmpla si Rapid va merge mai departe. Ce vreau sa spun este ca datorită pasiunii nebune pt Rapid nu pot sa gândesc decât subiectiv in favoarea Rapidului si nu ,, obiectiv”. Daca vreau sa citesc ceva obiectiv citesc pe GSP, Digi,Prosport….

 17. Justin Stefan este jurist specializat pe astfel de spete. Cine altcineva ar fi mai indreptatit sa judece cazul? Totusi, Stefan vrea sa linga mierea de la Timisoara. Insa se teme de puscarie, stie ca este pe cale sa comita o hotie. De aceea are nevoie de acoperirea lui Burleanu. Sa vedem daca cei de la comisiile FRF (doua la numar) vor fi dispusi sa imparta celula cu Justin Stefan.

 18. Rapid nu este inca in faliment. Speta se judeca. Primarul Timisoarei vorbeste vorbe. Gino si gasca stiu ca trebuie sa inscrie Rapidul in competitie dar au blat cu timisoreanul si se tem de puscarie.

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.