Rapid

Daniel Niculae: „Vinovatii sa plateasca!”

Daniel Niculae, fostul atacant al Rapidului și unul dintre fanii declarați ai clubului din Giulești chiar și acum, când evoluează la o altă echipă, a comentat, în direct, prin telefon, la emisiunea Fotbal Club, de la Digi Sport, decizia LPF de a nu permite clubului Rapid să ia startul în noul sezon al Ligii 1.

”Cred că toată lumea se aștepta la decizia LPF, ceea ce au făcut azi. E foarte greu să accepți ca un club care nu poate înregistra transferuri să vină să joace cu juniorii. Dar am înțeles că excluderea Rapidului nu are temei legal. Se va ajunge la un proces probabil. Patronul Rapidului își dorește să ajungă acolo, ca să ceară despăgubiri, daune. Se va duce acest proces iar câțiva ani de zile”, a declarat Daniel Niculae.

Nico îi adresase un set de întrebări patronului Rapidului, Valerii Moraru, la care acesta a răspuns în urmă cu două zile, în direct, la emisiunea Digi Sport Special. Atacantul Astrei consideră, însă, că finanțatorul echipei giuleștene a vorbit de fiecare dată pe lângă subiect, evitând răspunsurile tranșante.

„Nu mi-a răspuns Valerii Moraru, dar nu mă așteptam să-mi răspundă în emisiune. A dat dovadă de curaj că a venit la televizor, dar eu, în locul lui, nu m-aș fi prezentat în emisiune. Nu e singurul vinovat, dar e ultimul vinovat. Declinul Rapidului a început în 2008, când au fost aduși mulți jucători, pe salarii exorbitante. S-au întâmplat anumite lucruri atunci. Din păcate, singurul care a avut de suferit a fost clubul. Domnul Moraru a preluat această datorie odată cu clubul și treuia să scoată clubul din insolvență. A avut exemplul Dinamo, unde domnul Negoiță a scos clubul din insolvență. Au plătit salarii mici, dar la timp, iar acum Dinamo a redevenit un club sănătos, care se bate la titlu.

Mi s-a făcut o propunere de a fi președinte al clubului, dar nu puteam să fiu și președinte, și jucător, și să mai am grijă de atâta lume pe acolo. Trebuie cineva pregătit pentru un astfel de drum, or eu la vremea respectivă nu eram. Îmi doresc lucrul acesta, dar nu era momentul atunci.

Rapidul este exclusă, chiar dacă a promovat, cei de la Timișoara vor începe campionatul cu minus 14 puncte. Perioada lor de pregătire a fost mai scurtă, nu au jucători pentru a începe în prima ligă. Nu trebuia să se ajungă la o astfel de situație”, a mai spus Daniel Niculae.

Fostul internațional a cerut Departamentului Național Anticorupție să se autosesizeze și să descâlcească ițele falimentului echipei din Giulești, iar vinovații, găsiți și pedepsiți.

„Pentru Rapid nu știu ce ar fi cel mai bine. În ultimul ceas, domnul Moraru ar trebui să renunțe la creanțe și să dea echipa suporterilor. Forța Rapidului a fost mereu susținerea din tribună, a suporterilor, indiferent ce patroni s-au perindat pe acolo.

Mi-aș dori ca DNA-ul să se autosesizeze și să reia firul poveștii cu ceea ce s-a întâmplat la Rapid, pentru că statul e primul prejudiciat cu ceea ce se întâmplă la Rapid. Atât eu, cât și ceilalți suporteri ai Rapidului ne dorim ca vinovații să fie pedepsiți”, a încheiat Nico.

Valerii Moraru i-a dat răspunsul lui Daniel Niculae, prin telefon, în cadrul aceleiași emisiuni.

„Nu am nicio emoție. Foarte bine, să vină DNA. Investitori mai buni ca noi n-au fost. Adevărul e că am renunțat la bani. Aveți siguranța că litigiile or să dureze ani de zile. Iar cu susținerea dvs suntem siguri că vom reuși”, a spus finanțatorul moldovean.

Sursa: digisport.ro

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.