Rapid

Totuşi pe ce stadion jucăm în Liga 1?

În mod normal, Giuleştiul va intra în renovare în 2017 în perspectiva EURO 2020. Aşa este şi de dorit, dar rămâne de văzut. În acest caz fericit însă, Rapid va trebui să schimbe casa. Măcar pentru returul sezonului 2016-2017. Dacă nu chiar de la începutul său, având în vedere că bătrânul nostru stadion ar putea avea grave dificultăţi în a primi licenţa pentru prima divizie. În acest context trebuie găsite soluţii. Conform noului manager sportiv, Dinu Gheorghe, cea mai la îndemână variantă ar fi Arena Naţională.

Judecând din multe puncte de vedere, ideea este corectă, doar că este foarte costisitor din punct de vedere financiar să evoluăm acolo, aşa că s-ar putea lua în calcul şi alte variante. Conform informaţiilor 1923.ro, pentru licenţiere se va folosi ca variantă adiţională aproape sigur stadionul Concordia din Chiajna, având în vedere relaţiile excelente dintre conducerile celor două cluburi. Acest lucru însă nu înseamnă, automat, că ideea că Rapid va juca acolo la anul rămâne bătută în cuie.

Stadionul_National_-_National_Arena_3

O variantă pe care 1923.ro v-a prezentat-o cu ceva luni în urmă este cea a terenului Petrolului, „Ilie Oană”. Având în vedere calitatea stadionului, la fel pare o opţiune interesantă, minus faptul că se află la 70 de kilometri de Bucureşti, iar acest fapt ar fi un impediment important pentru rapidişti. Dacă în interiorul clubului se iau în considerare toate cele trei variante prezentate mai sus, ei bine, trebuie notat faptul că mai există şi o a patra. Care clar ar fi pe gustul tuturor rapidiştilor.

Este vorba despre stadionul din Regie, pe care juca înainte Sportul Studenţesc. Echipa 1923.ro a aflat că oficialii se gândesc inclusiv la acesta, mai ales că se află la doar câteva sute de metri de Giuleşti, are 10.000 de locuri şi a fost mai mereu un stadion drag pentru suporterii rapidişti. Calitatea sa era decentă în trecut, dar în ultimii ani acesta s-a degradat şi, din păcate, principala problemă ar fi că o omologare pentru Liga 1 este foarte dificil de obţinut.

concordia chiajna

Mai ales că lipseşte un lucru esenţial: nocturna! Totuşi, există o idee şi pentru a rezolva acest inconvenient. Tot informaţiile 1923.ro spun că s-ar putea lua o măsură total neaşteptată, dar doar în momentul în care renovarea Giuleştiului va fi aprobată şi începută. Astfel, există posibilitatea ca actuala nocturnă de pe Giuleşti să fie demontată şi ataşată stadionului din Regie, situaţie în care cea mai mare problemă care împiedică licenţierea stadionului „Sportul Studenţesc” ar fi rezolvată.

Este greu de crezut că se va ajunge acolo, însă ideea există şi nu ar fi exclus să fie pusă în practică. Mai ales dacă nu vom juca pe Arena Naţională care rămâne totuşi prima variantă judecând din toate punctele de vedere. Aşdar, Arena Naţională, Concordia, „Ilie Oană” sau Regie? Am uitat ceva? Hmmm… nu chiar, cel puţin din punct de vedere al informaţiilor pe care le posedăm în acest moment. Asta pentru că mai poate exista şi varianta Voluntari!

ilie oana

La fel ca şi în cazul Concordiei Chiajna, relaţiile dintre conducerile Rapidului şi a echipei ilfovene sunt excelente, iar aceştia ne-ar putea da o mână de ajutor, dacă am solicita-o, cu atât mai mult cu cât tocmai au terminat stadionul, unul omologat pentru Liga 1. Nu suntem siguri încă unde vom juca, cert este că există cinci variante în acest moment. Să întocmim şi un clasament al lor? E greu, în afara Arenei Naţionale care este categoric pe primul loc. Rămâne de văzut, vă ţinem la curent!

sportul studentesc

voluntari

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

indicates required

S-ar putea sa te intereseze

4 Comments

  1. Care liga 1 ? Va ganditi la stadion, dar dupa cum jucam, mai stam mult in liga 2 !!!

  2. E cumva paradoxal: ne gândim că la anul vom juca (în Liga 1), dar nu prea avem stadion. Pe când acum încă avem stadion, dar nu prea jucăm…

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.