Rapid

Tot mai aproape să scăpăm de Oţelul! Vezi rezultatele

Etapa intermediară care s-a jucat miercuri, 9 martie, a adus câteva rezultate interesante. Cum pe noi ne interesează configuraţia finală a clasamentului cu primele şase clasate, hai să ne concentrăm ca atare. În primul rând, să începem de la coadă, adică de la locul 6, acolo unde Bacău nu mai este la fel de sigură pe locul în play-off. Moldovenii au remizat, scor 1-1, acasă cu Baloteşti, iar Berceni s-a apropiat la doar un punct după ce a câştigat cu 2-0 pe terenul Oţelului.

De menţionat este, însă, că ilfovenii au un meci în minus disputat, ceea ce înseamnă că sunt şanse destul de bune ca ei să prindă play-off-ul în locul lui SC. Din această potenţială viitoare schimbare, Rapid ar putea avea de două ori de câştigat. În primul rând, ar avea o deplasare mult mai puţin solicitantă în partea finală a campionatului. În al doilea rând bercenarii au câştigat la Galaţi, iar Ceahlăul, prin remiza 3-3 de la Pojorâta s-a apropiat la numai un punct de Oţelul. Cum v-am mai explicat, dacă Oţelul termină pe ultimul loc sezonul regulat, se şterg rezultatele cu ei şi ele nu mai contează pentru play-off.

Cum noi am făcut 0-0 cu ei în tur, iar majoritatea celorlalţi adversari au câştigat pe linie, această măsură ne va avantaja. Dunărea Călăraşi, echipa de pe locul secund a stat în această etapă, astfel încât punctul de la Brăila pe care l-am obţinut pe final ne duce la patru lungimi în faţa călărăşenilor. De Brăila suntem la 5 puncte, dar aceştia au un meci în plus disputat, deci nu reprezintă un pericol prea mare. Farul, locul 5 pentru play-off, a făcut doar 2-2 la Suceava, astfel încât se menţin la 11 puncte în spate. Doar FC Clinceni a câştigat, 2-0 la Buzău, însă chiar şi aşa, sunt la şapte puncte în spatele nostru.

Trăgând linie, constatăm că aceasta a fost încă o etapă bună pentru Rapid. Acum aşteptăm întâlnirea cu Bucovina Pojorâta, una pe care, în mod logic, nu avem cum să nu o câştigăm. Dar dacă ne gândim ce am păţit în tur, când am pierdut cu 2-1, în mod cert vom sufla şi în iaurt.

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

One Comment

  1. După părerea mea, Pojorâta ar trebui luată tare din primul minut (evident, mă refer fotbalistic, la determinare, nu ca duritate a intrărilor la minge :-). La fel ca în meciul cu Buzău din finalul lui 2015, ar trebui foarte repede să simtă cine-i șeful pe teren. Având în vedere că, probabil, e cel mai important stadion pe care vor fi evoluat până acum, e posibil să se intimideze și să cedeze destul de repede. Altfel, dacă jucătorii fac greșeala să intre pe teren cu impresia că meciul le e la discreție doar pentru că pe adversari îi cheamă Pojorâta și vin dintr-o comună mică, va fi foarte rău. De data asta, nici măcar nu vom avea scuza/explicația că terenul ar fi denivelat, cum s-a întâmplat în tur.

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.