Sfertul din 2006, o nedreptate istorică

AFC Rapid 2005 - 2006

Se împlineşte aproape un deceniu de la sfertul de finală al Cupei UEFA din care am fost eliminaţi pe nedrept. Mi-am amintit subit datorită golurilor marcate de Massimo Maccarone. Omul care a făcut oarecum dreptate. Îmi aduc aminte, într-o conversaţie cu un fost jucător de bază al Rapidului din acea perioadă, cum el mi-a spus că: „trebuia să-i batem cu 5-0 şi ne calificam, de acum nu mai are rost să vorbim. Ce a fost, a fost”. Sigur, doar câştigând te poţi califica, de cele mai multe ori, noi nu am făcut-o, dar nici nu am pierdut.

În schimb, am dominat cu autoritate trei reprize din patru. Apoi, la finalul acelei campanii am fost pe locul 5 în lume, conform clasamentului IFFHS, plus că am avut un traseu mult mai bun în Cupa UEFA. Sunt lucruri care se uită, evident, aşa cum se uită şi că în ultimele minute am avut un penalty neacordat, la un fault asupra lui Buga. Sau la mingea scoasă de ei de pe linia porţii. Astea sunt amănunte pe care nu le mai aducem în discuţie… Fireşte, istoria nu poate fi schimbată, dar vrem să subliniem că Rapid era ATUNCI MAI BUNĂ!

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

Nu sunt cuvinte scrise din frustrare, nu căutăm scuze şi nici nu încercăm să dezgropăm vreun mort. Tot ce trebuie să înţelegem este că Rapid era atunci mai bună, iar acest fapt a fost relevat de rezultate şi de joc. De prestaţii, dar şi de cifrele seci. Ah, şi să nu uităm de victoria din campionat, 2-0, de pe terenul lor, la scurt timp după eliminarea din Cupa UEFA. Ştiu, pentru ei nu contează, dar pentru rapidişti DA! Pentru simplul fapt că am fost arbitraţi de Heleşteanu în ultima etapă din acel sezon şi că tot atunci am jucat la Petroşani şi nu la Vaslui, asta nu înseamnă că în 2006, Rapid n-a avut una dintre cele mai bune echipe din istoria ROMÂNIEI!

CITEȘTE ȘI  O legendă a Rapidului e sigură: "Are șanse la titlu dacă intră în play-off!"

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

1 Comment

  1. Fara regrete, fara „daca”. Do not be sorry it’s over, thank God it happened.

    Daca s-ar putea, „mai vrem inca o data”. Pe urma, tragem linie si comparam rezultatele.

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.