Episodul 22. Mikael Landreau, în umbra lui Barthez şi Coupet

În 2006, înainte ca Rapid să joace cu PSG în grupele Cupei UEFA, experimentatul portar al francezilor, Mikael Landreau declara: „Rapid este favorită!” Giuleştenii veneau după acel sfert UEFAntastic şi chiar dacă poarta lui Landreau a scăpat intactă, nici Dani Coman nu a luat gol. A fost 0-0 în faţa unui nume mare al fotbalului european, iar Landreau nu mai are nevoie de vreo prezentare. Are doar 11 selecţii în prima reprezentativă a Franţei. Doar 11, între 2001 şi 2014.

Asta pentru că a stat în permanenţă în urma lui Barthez şi Coupet, iar apoi a pierdut lupta cu Lloris şi Mandanda. A fost contratimp, a avut şi ghinion. Dar cifrele sale sunt formidabile. A fost campion al Franţei cu Nantes şi Lille, dar a câştigat şi Cupa Ligii cu PSG. În plus, a luat şi trei Cupe ale Franţei. Două cu Nantes şi una cu Lille. A jucat doar în Ligue 1, dar cifrele sale totale sunt de-a dreptul colosale. Landreau a fost mereu titular la echipa la care a jucat, indiferent dacă a fost vorba de cele trei mai sus amintite sau de Bastia, acolo unde şi-a încheiat cariera.

Te asteptam in FAN SHOP 1923 cu preturi accesibile si produse EXTRAORDINARE. In plus, LIVRAM RAPID! APASA AICI

La nivel de club a strâns 759 de meciuri, în 19 sezoane! S-a retras la 35 de ani, fiind constant până atunci selecţionat şi în lotul primei reprezentative. Chiar dacă ultimul meci internaţional l-a jucat în 2008! Landreau a fost în lotul care a ajuns în finala CM 2006, dar şi în cel care a cucerit Cupa Confederaţiilor în 2001. Mai presus de orice însă, iese în evidenţă vârsta precoce la care a debutat pentru Nantes. Landreau avea doar 17 ani când a devenit titular, iar la 19 a preluat şi banderola. Un fel de Casillas al „Canarilor”!

CITEȘTE ȘI  BREAKING NEWS | Investiții noi pentru Giulești! Ce se adaugă proiectului

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată.