Scandal

Cine este demn de a fi patron la Rapid?

Deși nu e prima oară  când la adresa mea se aduc acuzații majore de către unele foste glorii ale Rapidului, că nu sunt demn de fi a acționar majoritar al Rapidului, nu am ieșit pană acum sa mă apar cu prezentarea situației reale. După declarațiile care au fost făcute ieri de către Cristi Săpunaru si Daniel Niculae, am simțit necesitatea să intervin si să lămuresc lucrurile, in principal pentru acei suporteri care au fost alături de echipă intotdeauna in clipele grele si au sprijinit si doresc ca acest club cu istorie de aproape un secol să existe si de ce nu intr-un viitor apropiat să redevină la fel de puternic cum a fost !

Cine sunt cei care au sustinut cu adevarăt  Rapidul in momentele dificile?
După ce echipa a retrogadat anul acesta, toti străinii in semn de solidaritate au decis să acorde o mana de ajutor in acest moment dificil pentru club si au renuntat benevol la ultimul salariu din contract – salariul aferent lunii iunie, mai putin cateva glorii ale Rapidului, printre care se număra si cei doi care au criticat ieri vehement tot ce facem noi la Rapid in calitate de acționari si investitori, care insista ca noi sa cedam clubul.

Problema nu este ca eu nu as vrea să cedez acest club, intrebarea este cui?

Cine este dispus să depună garantii si să finanteaze acest club lunar in locul nostru cu 110 mii euro salarii si taxe + alte cheltuieli de circa 40.000 euro lunar + să plătească datorii cumulate de circa 3 milioane euro?
Promit că dacă acesti Rapidisti care au potenta financiară, să depună aceste garantii in locul Azuga Waters,  suntem dispusi sa transferam actiunile gratuit in 5 minute. Ii invit luni dimineată, să perfecteze actele la notar, asa cum am facut noi acum un an cu dl. Zamfir, preluand atât acțiunile cât si toate obligatiile care le-a avut dansul fata de club.

Cristi Sapunaru susține ca Rapidul e profitabil si Moraru profită de acest club făcându-si publicitate, iar Daniel Niculae sustine că clubul se autofinanțează din suma primită de la liga, de aceea as vrea să vă clarific putin situatia:
suma care s-a incasat din drepturi TV in sezonul 2014/2015, 900.000 euro ( 1.100.000 euro minus 200.000  euro suma încasată anticipat in 2013) nu a acoperit decat 30% din  bugetul anului trecut care a depasit suma de 2.9 milioane euro.  Asta fără să luam in calcul faptul că la momentul preluării clubului datoriile fată de jucatori si salariați constituiau peste 1 milion euro, sumă care a foat achitată in proporție de 80%.

De unde credeți că a venit diferența dintre buget si drepturi TV de 2 milioane de euro? In afara contractului de publicitate semnat cu AZUGA WATERS in suma de 300 mii euro, clubul a reușit să semneze contracte de publicitate,  doar in suma de 75 mii euro din care mai mult de 50 mii euro barter, iar din bilete s-au încasat mai puțin de 200 mii euro. In afara  contractului de publicitate Azuga Waters, sumele care au intrat in conturile clubului au fost sub forma de împrumut, deoarece la un club in insolventa, unica forma legală pentru un actionar de a finanta clubul este prin împrumut.  Dansii posibil că nu au compententă pe partea legală ca să cunoască acest lucru. Dar de ce își permit să facă declarații eronate care prejudiciază grav atat imaginea mea, cât si a clubului Rapid si destabilizeaza situația din echipă? Oare cu adevărat doresc ca lucrurile să meargă bine sau doresc ca eu si familia mea să ne retragem si clubul inevitabil in lipsa finantarii să intre in faliment si să se lichideze?

Despre ce surse de auto finantare se vorbeste? Am impresia ca dl. Daniel nu prea cunoaste acest termen financiar. Desi a fost invitat de mine personal de nenumărate ori să participe in management atat in calitate de actionar minoritar cât si majoritar sau de ce nu să-i cedez integral acțiunile, i-am propus si postul de presedinte si mereu a refuzat categoric, acum declară că Moraru nu este de Rapid. De ce nu aduce el atunci 1,5 milioane euro in locul lui Moraru ca să promoveze acest club?

Daniel declară că a făcut tot ca să salveze  clubul Rapid – as vrea sa mentionez ca el nu a venit  nici la evenimentul de caritate organizat de catre echipa Rapid la școala in care a absolvit, la care a confirmat anterior prezenta,  refuzand nemotivat sa vină, anunțând cu doar 10 minute înainte de eveniment că nu va fi prezent, astfel prejudiciind imaginea clubului.

In privinta salariilor, vrem sa mentionam că  Cristi și Daniel, au declarat că vin la Rapid doar in conditia in care au salariile la nivelul celui mai mare salariu semnat cu străinii plus un euro. Este adevărat că mai au de încasat salarii, dar nu spun de ce – deoarece nu au acceptat să renunțe la ultimul salariu din iunie, pentru care nu există sursa de finanțare. De fapt, in aceasta situație financiară dificila când echipa a retrogadat, cred ca ar fi fost corect să renunte la salariul pentru luna iunie, când nu au mai activat la Rapid.

Alt subiect este discriminarea despre care se vorbește fată de romani la Rapid – acest subiect este absolut lipsit de temei. In aceasta vara, am transferat mai multi tineri romani pe care vrem să-i promovăm si să-i crestem. Vreau să mentionez, că atunci cand Săpunaru a spus că romanii sunt discriminati, unii din foștii săi colegi care au jucat alături de el si in străinătate, s-au indignat foarte mult, pentru ca in momentul când Cristi juca alături de ei in tara lor natală si el încasa sume care depășeau de multe ori salariile, nimeni nu a declarat că aceasta este descriminare. Salariul este o negociere in fotbal si jucătorii profesioniști înțeleg asta si niciodată nu comentează.

Valerii Moraru

Sursa: fcrapid.ro

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

2 Comments

  1. Cine este demn sa fie patron la Rapid? Mie personal imi place mult cetateanul de la Manchester City pentru ca are un sac fara fund. Daca asa se pune problema…

  2. Domnule Moraru lasatii sa vorbeasca dvs.trebuie sa va vedeti de afaceri si sa ajutati in continuare Rapidul,vrem promovarea in Liga I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.