Istorie

EXCLUSIV / Pariul nebun al lui Baratky!

Atunci când stai de vorbă cu doi monştri sacri ai istoriei Rapidului, Viorel Kraus şi Ion Motroc, în mod cert ai multe de aflat despre minunata istorie a clubului nostru drag. Discuţia devine, brusc, foarte interesantă, dacă se aduce aminte de Giussy Baratky, cel mai mare fotbalist pe care Rapid l-a avut şi, după mulţi, cel mai valoros din întreaga istorie a fotbalului românesc.

Viorel Kraus a explicat pentru 1923.ro ce fel de pariuri punea acesta pentru a-şi demonstra măiestria: „Barele porţilor erau drepte înainte, iar Giussy punea o sticlă cu bere pe bară şi provoca mai mulţi colegi să o dea jos. Cum aşa ceva nu-i provoca prea mari probleme, omul s-a gândit la ceva şi mai greu. Nu mai era suficient să dai sticla jos de pe bară, ci să-i scoţi şi capacul! Cu mingea! Nu cred că a reuşit el asta vreodată, că e imposibil, dar ca idee! Trebuie să loveşti mingea perfect ca să te gândeşti la asemenea provocări!”

Kraus a fost completat şi de colegul său de generaţie, alt fost fotbalist legendar, Ion Motroc. „Pe Baratky eu l-am avut antrenor în tinereţe, la Dinamo. Nu l-am prea văzut eu jucând, ce ne-a mai arătat el filmări cu meciuri de-ale sale. Oricum însă, calităţile lui erau remarcabile. Numai când ne uitam cum bătea loviturile libere la antrenamente şi rămâneam cu gura căscată. Lovea mingea într-un fel indescriptibil”, a explicat Nelu Motroc pentru 1923.ro.


Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.