Scandal

Încă o măgărie specifică fotbalului românesc

De curând s-a spus că Liga 1 nu poate reveni la sistemul cu 18 echipe aşa, peste noapte, că e ilegal. Noi nu spunem că ar trebui revenit, dimpotrivă. Doar că uşurinţa cu care se aruncă vorbe fără valoare ne frapează. De ce? Păi hai să ne îndreptăm privirea spre liga a doua, ediţia 2015-2016, a cărei componenţă, la fel cum s-a întâmplat şi în cazul primului eşalon din România, a fost definitivată în urmă cu un an. Liga 1 cu 14 echipe şi play-off, iar liga a doua cu 22 de echipe, fără play-off! Aşa că acum, atunci când aud că NU SE VOR MAI FACE DOUĂ SERII DE CÂTE 14, ci probabil două de 12, parcă trăiesc în altă lume.

E o problemă generalizată deja, în care conducătorii din fotbalul românesc jonglează cu vorbele după propriul interes şi în funcţie de prietenii. Aşa că, acest cuvânt, „ilegal”, ar trebui scos de tot din uzul nostru, fiindcă oricum nu se respectă nimic din ce s-a stabilit iniţial. Ah, s-or gândi că dacă ar fi o singură serie cu 22 de echipe, multe nu-şi permit costurile? Păi să se desfiinţeze atunci, nicio problemă. După multe dintre ele nu va plânge nimeni, fiţi siguri de asta. Haideţi, domnule Burleanu, spuneţi-ne, e legal sau nu să schimbăm din mers componenţa la liga 2?!

Unde mai pui că noi, chipurile, ar trebui să jucăm în seria a doua, iar Braşovul în prima. Nu cred că e prea important aspectul ăsta în termeni mari, însă ne duce iar cu gândul la faptul că interesele şi prieteniile primează şi că totul se face în faţa unui pahar de şpriţ. Ştiu, nu e vinovată comisia asta, e cealaltă, dar de fapt decizia a luat-o altcineva, că ei nu se ocupă. Dar nici ăia nu fac, că nu au putere de decizia în faţa celorlalţi. N-aţi înţeles nimic, fireşte. Aşa şi trebuie, fiindcă exact aceasta e situaţia şi nimeni nu mai înţelege nimic în fotbalul românesc. Iar noi, din păcate, suntem foarte des cobaii lor…

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

2 Comments

  1. Smecheria asta de talcioc se va intoarce- iarasi- impotriva lor. Sa notam declaratiile lui Auras Brasoveanu:

    Am avut un contact şi cu DigiSport, o discuţie de principiu. Ei ne-au semnalat faptul că, dacă ne vom organiza într-o singură serie, discuţiile vor merge într-o direcţie. Dacă suntem în două serii, vor fi interesaţi doar de anumite meciuri. Toate deciziile majore se vor lua în momentul în care ştim exact câte echipe suntem”, a spus Braşoveanu.

    Cei de la Digisport vor fi interesati „doar de anumite meciuri”. Si TVR a procedat la fel in sezonul 2013-2014. Cred ca sintem lamuriti.

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.