Rapid

Episodul 2. Acelaşi an, aceeaşi problemă

Cristi Săpunaru a refuzat-o pe Crystal Palace în 2013, din cauza culorilor pe care clubul britanic le are, roş-albastru, dar a acceptat pe loc să evolueze pentru spaniolii de la Elche. Alb-verzii au strecurat în istoria lor un detaliu care l-a determinat pe Cristi să se simtă ca acasă, anul înfiinţării. Exact, acelaşi 1923. Formaţia iberică nu are o tradiţie de invidiat, având în vedere că în anul în care Cristi Săpunaru a semnat, clubul tocmai revenise în Primera după 24 de ani de pauză.

Săpun nu s-a integrat, nu a jucat prea mult, dar formaţia s-a salvat de la retogrdare pe final. Acelaşi lucru s-a întâmplat şi în sezonul recent încheiat, numai că oficialii din fotbalul spaniol au decis ca Elche să fie retrogradată din motive financiare. Exact aşa cum s-a întâmplat cu Rapid în 2013! Cea mai prolifică perioadă din istoria clubului s-a consumat între 1959 şi 1978, atunci când Elche a bifat 17 sezoane în prima ligă, din 19 posibile, dar şi o finală de Copa del Rey, pierdută în 1969 în faţa lui Athletic Bilbao, scor 1-0.

În drumul ei spre ultimul act, singurul din istorie, Elche a eliminat atunci alte două nume grele, Valencia şi Real Sociedad. Cel mai sonor nume care a evoluat pentru formaţia spaniolă este cel al lui Santiago Canizares, fost portar al naţionalei Spaniei, care a scris istorie la Real Madrid şi Valencia.

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.