Interviuri

EXCLUSIV / „Fără voi, suporterii, echipa nu se poate numi Rapid!”

Pavel Cmovs împlineşte chiar azi 25 de ani şi în această zi atât de specială pentru el a acceptat cu mare amabilitate să acorde un interviu pentru 1923.ro în care a vorbit despre experienţa trăită la Rapid, dar şi despre alte momente din viaţa lui. Atât cea sportivă cât şi cea din afara terenului. Pentru a nu prelungi prea mult introducerea, vă lăsăm să-l citiţi în continuare.

Salut, Pavel! La Mulţi Ani!
Mulţumesc frumos!

Cum ai decis să vii la Rapid şi cine te-a convins?
Aurel Damian a venit la mine şi la agentul meu cu ofertă din partea lui Dinu Gheorghe, care atunci era preşedinte la Rapid. Totul a fost foarte rapid, iar eu m-am hotărât repede să vin în Giuleşti. Consider că a fost cea mai bună decizie pe care am luat-o în iarnă.

Ştiai ceva despre Rapid înainte să semnezi contractul?
Da, normal. Am fost informat despre situaţia de la club, despre oraş, despre fanii din Giuleşti. M-am uitat şi eu la nişte filmuleţe cu ei pe Youtube. Am venit cu temele făcute la Rapid (zâmbeşte).

sapunaru_rapid

Care crezi că sunt cele trei cuvinte care definesc cel mai bine Rapidul?
Fani, istorie, pasiune!

Eşti singurul fotbalist care a jucat în sezonul recent încheiat pentru Rapid toate minutele din retur. Care este secretul tău?
Este o reuşită importantă pentru mine, într-adevăr. Mă bucur că am putut lua parte şi la momentele bune, dar şi la cele mai puţin plăcute pe teren, fiindcă aşa este soarta noastră. M-a ajutat foarte mult că am putut juca pentru Rapid meci de meci, fiindcă acum mă aflu într-o formă fizică foarte bună. De aia vreau să le mulţumesc antrenorilor şi preparatorilor fizici cu care am lucrat, fiindcă oamenii ăştia şi-au făcut treaba impecabil!

Până în 2015 ai mai fost în România? Ce ţi-a plăcut aici şi ce nu?
Da, am fost în trecut cu naţionala Cehiei U20, când am şi câştigat, doar că atunci n-am prea avut timp să vizitez. Îmi place Bucureştiul. Este un oraş drăguţ, unde ai multe lucruri de făcut, parcurile sunt foarte frumoase. A fost o experienţă foarte plăcută pentru mine să locuiesc în acest oraş.

pavel cmovs1

Înainte de Rapid, ai jucat în India. Care sunt cele mai plăcute experienţe de acolo?
În primul rând cultura şi modul lor de a trăi, de multe ori fără griji în aparenţă. Asta chiar dacă populaţia este foarte, foarte săracă. Iar dacă vorbim despre fotbal, este incredibil cât de popular a putut deveni acest sport în doar câteva luni. Stadioanele erau mereu pline şi la TV s-au uitat 600 de milioane de oameni la acel campionat!

Ai jucat pentru naţionala Cehiei la fiecare nivel de vârstă la juniori şi tineret. Ce te-a împiedicat să ajungi şi la prima reprezentativă?
Consider că încă n-am dovedit că sunt suficient de bun pentru echipa mare a Cehiei. Tocmai de aia voi munci cât pot de intens pentru ca într-o zi să îmbrac tricoul pe care mi-l doresc cel mai mult, cel al naţionalei ţării mele.

Dacă ar fi să faci un top al tuturor celor cinci echipe de club la care ai jucat, pe ce poziţie ai plasa Rapidul?
Am jucat la fix cinci echipe, este adevărat, dar acum după ce am plecat din Bucureşti mi-e cam dor de ce am trăit în Giuleşti, mi-e dor de Rapid şi de toţi băieţii de acolo. Am rămas cu memorii minunate, chiar dacă experienţa de acolo nu a avut un final fericit… A fost o experienţă aparte!

pavel cmovs

Câte tatuaje ai? Când l-ai făcut pe primul şi ce semnificaţie au?
Stai că m-ai luat tare (râde)! Am “mânecă” pe braţul drept, aproape tot pieptul acoperit, ceva pe spate şi câteva mici în alte locuri. Majoritatea înseamnă ceva despre mine, ce fel de tip sunt, date legate de familia mea, iar unele sunt, pur şi simplu, imagini care îmi plac. Pe primul mi l-am făcut la 15 ani. Îmi amintesc şi acum când m-am întors cu el acasă!

Ai un mesaj pentru fanii Rapidului?
Vă mulţumesc din suflet pentru toată susţinerea! Vă rog să rămâneţi la fel indiferent în ce ligă joacă echipa, fiindcă fără voi nu s-ar mai putea numi “Rapid”!

Aboneaza-te la newsletterul 1923.ro

* indicates required

S-ar putea sa te intereseze

One Comment

Back to top button

Avem nevoie de tine!

Te rog deblocheaza Ad Blockerul.