Bogdan Tudor, ofiterul de presa al Rapidului, a fost prezent in studioul Sport Total FM, luni, de la ora 17:00, in emisiunea „Trafic sport”. Acesta a vorbit cu moderatorii emisiunii, Horatiu Sima, Ionel Lutan si Nicu Serbanescu, despre proiectele din Giulesti pentru sezonul urmator, cand „visinii” vor juca in liga a doua.
„Rapidul nu s-a temut niciodata de ligile inferioare. A fost acolo si inainte, cand stim cum se faceau clasamentele. Aceasta trecere nu ne sperie, ci ne ambitioneaza sa trecem peste ultimi ani care au fost rai in punct de vedere financiar. A fost o nebunie in ultimii ani. La Rapid se simte ca se traieste. Rapidul este o poveste pe care suporterii o mentin vie. Dupa ce ne-a retrogradat Federatia in urma celui baraj bizar, Rapidul a avut o medie de 4-5 mii de suporteri.
Rapidul si suporterii s-au mobilizat si au reusit sa stranga multi bani. Acei socios de care tot vorbim, cred ca la Rapid s-ar putea face destul de repede. Din pacate, in insolventa nu poti face multe lucruri.
Rapidul a intrat in al treilea an de insolventa. Iesirea se poate face, numai ca efortul financiar ar fi enorm. Suntem primul club intrat in insolventa, inca de pe vremea lui George Copos. Insolventa ne protejeaza pentru ca avem o mostenire grea. Avem litigii pierdute care sunt clare, iar cand se iese din insolventa trebuie platite. Ar fi de platit aproximativ 800.000 de euro. Sunt datorii clare, ale unor jucatori care au avut aparitii meteorice si au de incasat sute de mii de euro. La Rapid mi se pare ca se platesc in jur de 150 de mii de euro la trei luni. In planul de insolventa exista niste capitole unde sunt trecute veniturile. Unele au fost atinse, altele nu.
In momentul de fata Mihai Ianovschi a ramas pe banca tehnica. A vazut tot ce inseamna nivelul fotbalului romanesc de la nivelul copiilor pana la prima liga. Stie foarte multe despre sectorul juvenil. Chiar el a supravegheat selectia pe care am avut-o saptamana trecuta. Clubul este condus de un administrator special, numit de creditori. Nu sunt foarte multi oameni in club, pentru ca nici planul de reorganizare nu a permis o organigrama restransa. Momentan postuld e presedinte nu este ocupat. Exista team-managerul Danut Perja, exista secretariat, departament contabil. Exista oameni care se ocupa de intretinerea bazei de la ProRapid si a stadionului. Cred ca sunt vreo 10 persoane.
Este acceptata ideea ca Rapidul va trebui sa se bazeze pe multi jucatori tineri, care trebuie sa inteleaga spiritul Rapidului. Din cei care vor ramane, sunt negocieri cu toti jucatorii romani care au fost in retur. Mai sunt chiar si cativa jucatori straini care ar vrea sa continue. Cu ceilalti lucrurile s-au clarificat. S-au facut acte de incheiere a intelegerilor, au renuntat la ultma luna de contract, ceea ce este un lucru fair. Mai sunt discutii si cu alti jucatori, ati aflat de portarul spaniol. Este clar insa ca nu putem oferi ce ofera un club de Liga 1. Rapidul nu poate lua, fiind in insolventa, decat jucatori liberi de contract.
In liga a doua, din ce stiu, este ca s-a aporbat in urma cu doi ani de catre Federatie un sistem cu o singura liga de 22 de echipe la liga a doua.
Cam pe la finalul lunii iunie, inceputul lunii iulie se va definitiva totul in privinta bancii tehnice si a tinerilor care vor face parte din lot. Ne dorim sa revenim rapid in prima liga, dar asta trebuie facut pe o baza solida.
Liga 1 si-a pierdut foarte mult din interes cu aceste noi echipe promovate, chiar daca a revenit si Dan Petrescu.
Relatia cu cei din tribune nu a fost niciodata rea. Exista in momentul de fata niste probleme intre anumite factiuni ale galeriei. Dar ei si le vor rezolva. Din punct de vedere de oferte de abonamente, acestea vor fi din nou, vom anunta din timp. Vom avea si vanzarea biletelor online. Un prest apropiat de liga 1 nu va supara pe nimeni daca suporterii stiu ca banii merg in club pentru rezolvarea problemelor.”
Sursa: sptfm.ro